изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:14 EEST
"МАЙЧИНА ГРИЖА" ЗА ОСМИ ПЪТ СЪБИРА ЩЕДРИТЕ СЪРЦА НА ОБЛАСТТА    
ОбществоКлубът е раздал през годините над 75 000 лева за стипендии и под формата на еднократни дарителски жестове на талантливи сираци. На търга на традиционния благотворителен бал, посветен на Деня на християнското семейство - 21 ноември, ще бъде разиграна писалката, с която е подписан Законът за ратифицирането на Североатлантическия договор за приемането на България в НАТО.

За осми пореден път дамски клуб \"Майчина грижа\" ще събере на благотворителен бал хората с щедри сърца от областта, хората, които желаят да дадат своя дан на талантливи, но в тежко социално положение деца. Балът ще се проведе довечера в ресторант \"Добруджа\" и е посветен на Деня на християнското семейство - 21 ноември. Поканени са около 200 гости - министърът на труда и социалната политика Христина Христова, народните представители от НДСВ д-р Антония Първанова, Енчо Малев и Лиляна Кръстева, областният управител Иван Иванов, дамите от кметския екип на Добрич, кметовете на всички общини в областта. Специални гости на дамите ще бъдат добруджанци, които са закупили покани за бала и така вече са направили своето дарение за изключително благородната кауза, от която се ръководи в дейността си клубът - да помага на талантливи сираци, полусираци и ученици и студенти в крайно тежко материално положение.

Балът ще започне с традиционния благослов на отец Стоян Димов. Предвиден е търг, в който ще бъдат разиграни различни предмети. Сред тях е писалката \"Монблан\", с която е подписан Законът за ратифициране на Североатлантическия договор за приемането на България в НАТО. Този уникат е предоставен от председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков със съдействието на д-р Антония Първанова. Благотворителният търг, по традиция, ще започне с икона - \"Богородица умиление\", авторска творба на известния иконописец Павлин Пенев. На щедрите добруджанци ще бъдат предложени творбите \"Натюрморт\" - на професора по живопис в Националната художествена академия Вихрони Попнеделев, пластика - на Борил Цонев, \"Отсреща\" - на Брайко Брайков, \"Велико Търново\" - на Александър Великов - бивш стипендиант на клуб \"Майчина грижа\". Ще бъдат разиграни още картина от министър Христина Христова, поздравителен адрес по случай Деня на народните будители - 1 ноември, произнесен от министъра на образованието Игор Дамянов /в старобългарски стил/. Ще има и атракции - на търга ще бъдат преложени фазан, дарен от бизнесмена-ловец Иван Колев, и печено прасенце - подарено от \"Добрички панаир\" и приготвено в ресторант \"Централ\". По време на бала ще бъде разиграна и томбола с 514 предмета, предоставени на клуба от дарители.

Несъмнено, осмата благотворителна инициатива на дамите от клуб \"Майчина грижа\" ще бъде съпроводена от страхотно настроение. Балът ще бъде воден от популярния Иван Балсамаджиев. Своя талант пред гостите ще представят деца, които са подпомагани от клуба. Музикалното оформление пък ще е дело на Любомир Байчев.

До момента дамски клуб \"Майчина грижа\" е помогнал на повече от 115 талантливи деца и младежи. Раздадени са над 75 000 лева - като стипендии и еднократни дарителски жестове.

 


Сходни връзки

"МАЙЧИНА ГРИЖА" ЗА ОСМИ ПЪТ СЪБИРА ЩЕДРИТЕ СЪРЦА НА ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди