изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 10:27 EEST
ООН отбеляза 60 г. от освобождаването на нацистките концлагери    
По света  Общото събрание почете 60-ата годишнина със специална сесия. От името на източноевропейската група страни се изказа българският посланик.

ООН отбеляза за първи път тържествено годишнина от освобождаването на нацистките лагери на смъртта, където са загинали над 6 милиона евреи и представители на други етнически групи. Общото събрание почете 60-ата годишнина със специална сесия. От името на източноевропейската група страни се изказа българският посланик.

В словото си генералният секретар Кофи Анан наруши многогодишното дипломатично мълчание и спомена евреите като главните жертви на Холокоста, а не само като един от многото народи, страдали от нацистите.

"Това е най-вече ден, в който трябва да мислим не само за жертвите на едно ужасно минало, но и за тези в настоящето и за онези, които могат да пострадат в бъдъще", посочи Кофи Анан.

Отдадена беше почит и на другите жертви на нацизма - циганите, славяните, съветските пленници, сакатите, хомосексуалистите. Сред ораторите на сесията бяха външните министри на Израел и на Германия.

От името на източноевропейската група се изказа посланикът на България Стефан Тафров. Той изтъкна, че Холокостът е ярък пример за това, че когато едно малцинство е преследвано, всички останали са в опасност.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

ООН отбеляза 60 г. от освобождаването на нацистките концлагери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди