изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:41 EEST
Банков обир в ПроКредит, опит за измама в Банка ДСК    
Ред и сигурностОбраха клона на ПроКредит Банк в столичния квартал \"Младост\" 3. Крадците са отмъкнали 190 хил. лева, 58 хил. евро и над 30 хил. долара.


Парите не са на клиенти на банката, а са оборотни. От полицията изключиха версията в обира да е замесен вътрешен човек. Схемата на обира е елементарна - крадците са бутнали с пръчка външната охранителна камера и са я насочили към отсрещния блок. След това необезпокоявано са разбили патрона на страничната врата. Вратата е разбита с подръчни материали, не е много стабилна, а самите каси вътре са срязани, заяви Валентин Йорданов, началник на \"Криминална полиция\" в СДВР, цитиран от Нова телевизия.
Според полицията, обирът на банката не е затруднил крадците. Освен, че не е имало жива охрана нощем, сградата е самостоятелна, първият й етаж реално не е обезопасен и няма достатъчно камери на фасадата.
Сигналът за банковия обир е подаден в полицията малко след 9,00 ч. от служителка на банката, съобщи БГНЕС. От полицията допълниха, че преди да разбият вратата, крадците избутали настрани и камерата, която е заснемала входа. В клона, както и във всички останали офиси на банката, няма граждански трезор и имущество на клиенти.
Междувременно МВР съобщи за опит да бъде изтеглен кредит от клон на Банка ДСК с фалшиви документи. Мъж на 31 години с инициали А.И. от с. Искрица, общ. Гълъбово е задържан от служители на икономическа и криминална полиция, тъй като представил документи с невярно съдържание за получаване на кредит от 15 000 лева в клона на банката в Гълъбово, съобщи \"Фокус\" по информация от РДВР - Ст.Загора. Мъжът е бил заловен около 10 часа във вторник. Служители от икономическа и криминална полиция заловили лицето в момента на напускане на банката с вече изтеглената сума. При задържането си, А.И. е направил опит да укрие 1/3 от сумата. Задържан е за 24 часа. Сумата е върната на банката.
Припомняме, че неотдавна полицията разби \"фабрика\" за фалшиви кредитни искания  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Банков обир в ПроКредит, опит за измама в Банка ДСК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди