изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 19:16 EEST
КОАЛИЦИЯ "ЗА БЪЛГАРИЯ" СПРЕТНА ЛИСТА СЪС СРЕДНА ВЪЗРАСТ 48 ГОДИНИ    
Политика

На пресконференция в Добрич областният лидер на БСП Ясен Пенчев официално оповести подредбата на имената в листата на Коалиция \"За България\" за Добричка област за предстоящите парламентарни избори.



Както вече ви съобщихме, листата се оглавява от Николай Камов, следван от Ясен Пенчев, Евтим Костадинов и Сияна Фудулова. Потвърди се информацията на НДТ за първите четирима, като единствено петото и шестото място не са за председателите на социалистите в Тервел и Каварна, а за членове на тази политическа сила в тези два града. Пред медиите Ясен Пенчев накратко представи и кандидат депутатите. Сияна Фудулова е на 35 години. Първото й висше образование е със специалност агроном, а второто - икономист. В момента е кредитен инспектор в \"Евробанк\" - Добрич, председател на Общинския партиен съвет в Балчик. На пето място е Никола Гочев Проданов на 59 години, който е управител на общинска фирма в Тервел. Беше депутат във Великото народно събрание от Добричка област. След тервелчанина следва Кириак Цонев от Каварна, който е дипломат от кариерата. Той е арабист, преподавател в Софийския и Благоевградския университети. 7-ото и 12-ото място са за коалиционните партньори.

На осмо място е инж. Михаил Стоев - изп. директор на \"Екострой\". Девети е 49-годишният Васил Тодоров Калинов, който е водач на листата в Монтана. В момента е депутат и е поканен от областния съвет на БСП. Дариела Вълканкина е на десето място. Тя е учител в ПМГ \"Иван Вазов\". 45-годишната Галина Тодорова е 11-а. Има две висши образования - икономика и българска филология. На 13-а позиция е д-р Даниела Йорданова, а след нея се намират Желязко Железов, Йордан Симеонов, Димитър Василев и д-р Иво Войчев от МБАЛ-Балчик.

\"Средната възраст на листата, подредена по този начин засега, е 48 години. Жените са 23,5 %, а младежите до 35 години - 5,9 %. Оценката на ВС е, че има добър териториален баланс. Предстои ни до края на седмицата да структурираме областния предизборен щаб, както и щабовете на нашите коалиционни партньори. Всяка партия ще има свой щаб, а централата на БСП ще бъде областен предизборен щаб. Нашето предложение е 12-ото място в листата да бъде за представител на ромска структура, но нямаме мнението на ръководството на партията\" - каза Я. Пенчев.

Предстои идване на Стефан Данаилов заедно с Николай Камов в Добрич, като това по всяка вероятност ще стане във втората половина на април. На предизборна обиколка в града ще бъде и Сергей Станишев.

В сряда ще бъде окончателното подписване на договора на Коалиция \"За България\" с коалиционните партньори. В четвъртък, петък или в началото на следващата седмица ще направим съвместна среща с журналистите от Добрич.

Листата на Коалиция \"За България\"

1. Николай Камов - ПД \"Социалдемократи\"

2. Ясен Пенчев - Добрич

3. Евтим Костадинов - Добрич

4. Сияна Фудулова - Балчик

5. Никола Проданов - Тервел

6. Киряк Цонев - Каварна

7. място за коалиционен партньор от ПД \"Социалдемократи\"

8. Михаил Стоев – управител на фирма “Екостой”

9. Васил Калинов – депутат, водач на листата в Монтана

10. Дариела Вълканкина – учител, Добрич

11. Галина Тодорова – шеф на дирекция в МФ - София, Добрич

12. място за коалиционен партньор

13. д-р Даниела Йорданова, община Добричка

14. д-р Желязко Железов, Добрич

15. Йордан Димитров – гл. инж. “Камаш” – Каварна

16. Димитър Василев – председател на ЗК с. Ломница

17. д-р Иво Войчев – МБАЛ – Балчик

НДТ

 

 


Сходни връзки

КОАЛИЦИЯ "ЗА БЪЛГАРИЯ" СПРЕТНА ЛИСТА СЪС СРЕДНА ВЪЗРАСТ 48 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди