изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:31 EEST
Какво пише в завещанието на покойния Свети отец    
Новини

\\\"Бдете, тъй като не знаете кога ще дойде Господ\\\". Така започва завещанието на Папа Йоан Павел II, което беше оповестено в четвъртък, съобщи РИА Новости.




2000 г. папата обмислял да подаде оставка след живот \\\"в един труден век, който завърши\\\". В завещанието си папата иска всичките му лични бележки да бъдат изгорени.
През 1982 г. Папа Йоан Павел II обмислял възможността да бъде погребан в родната му Полша, става ясно още от завещанието му. Накрая обаче оставил решението за това къде да бъде погребан на Колегията на кардиналите. Папата обмислял да бъде погребан в \\\"голата земя\\\", а не в саркофаг.
В завещанието си папата благодари на целия свят и на другите религии за подкрепата им през живота му.
От завещанието се разбира, че понтификът не оставя никаква собственост.
През 1981 г., когато турчинът Али Агджа стреля срещу папа Йоан Павел II, Светият отец е бил спасен от “божието провидение”, се казва още в завещанието на папата. Отново благодарение на “божието провидение” Студената война е приключила без “ядрен конфликт”, се посочва още в текста.
Папа Йоан Павел II е започнал да пише духовното си завещание през март 1979 г.
Завещанието е написано на 15 страници, в оригинал на полски език, и впоследствие преведено на италиански.
За пръв път в историята Конклавът на кардиналите, който ще избере наследник на папа Йоан Павел II ще се проведе на цялата територия на Ватикана, а не само в Сикстинската капела. Процедурата по избора започва на 18 април.
Светият отец ще бъде погребан в петък. За погребението в Рим се очакват 1 млн. поляци. Тази прогноза са съобщили от полското външно министерство по данни на полските железници и австрийските гранични служби. В Италия полските поклонници ще могат да се обаждат безплатно на обявен телефонен номер от всеки уличен телефон в случай на необходимост. Те ще бъдат обслужвани от оператор, говорещ полски език.  http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Какво пише в завещанието на покойния Свети отец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди