изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 19:04 EEST
ИЗЛЕЗЕ ПЪРВИ БРОЙ НА АЛМАНАХ ЗА ЛИТЕРАТУРА И ИЗКУСТВО    
КултураОт печат излезе първият брой на алманаха за литература и изкуство \"Антимовски хан 21\", който се издава от Сдружението на писателите в Добрич. Първото издание е посветено на 125-ата годишнина от рождението на Йордан Йовков и е в памет на Ивайло Петров, съобщиха от редколегията.

Изданието се реализира основно с финансовата подкрепа на община Добрич, а така също със съдействието на община Добричка, \"Металагро\", Николай Теняшки и фондация \"Дарованията на Добруджа\". В алманаха са включени 62 автори от Добрич и областта, които представят поезия, проза, белетристика, научни изследвания в различни области и т.н. В изданието са включени и много илюстрации и репродукции на наши художници от фонда на Художествената галерия. Съставител на \"Антимовски хан 21\" е Сашо Серафимов, а редактор - Драгомил Георгиев. В редакционната колегия са Генчо Златев, Петранка Божкова, Уляна Андреенко, Рада Вътрунинска. Премиерата на алманаха ще се състои на 22 ноември, когато е рождената дата на Йордан Йовков по нов стил.
 


Сходни връзки

ИЗЛЕЗЕ ПЪРВИ БРОЙ НА АЛМАНАХ ЗА ЛИТЕРАТУРА И ИЗКУСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди