изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:08 EEST
Никола Филчев: Започват проверки на фирми, за които има данни, че перат пари    
Новини  София. Започват проверки на фирми, за които има данни че са част от мощна организирана престъпна група, и чрез които се перат пари. Това съобщи днес главният прокурор Никола Филчев след среща с министъра на финансите Пламен Орешарски, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Освен ръководството на прокуратурата, на срещата присъстваха още и заместникът на Орешарски - Георги Кадиев, главният данъчен директор Мария Мургина, директорът на Агенция “Митници” Асен Асенов.
Според Филчев дейността на фирмите, свързани с организираната престъпност, трябва да бъде прекратена. Главният прокурор обаче отказа да каже започнали ли са проверките и кога ще приключат те.
“Агенцията за финансово разузнаване, МВР и прокуратурата трябва да се концентрират върху тежките случаи на пране на пари, а не – да тормозят обикновените граждани, които участват в пазара” – заяви Филчев.
На срещата днес е било решено още да бъдат предложени промени в законодателството, с които да се криминализира неплащането на данъци. Според Никола Филчев в много случаи задължени субекти подават декларации, но не плащат данъци. “Това е сериозен удар за държавната хазна”, категоричен бе главният прокурор.
Пламен Орешарски, министър на финансите, коментира, че обсъдените днес мерки ще бъдат предприети без да се застрашават стопанската активност на фирмите и гражданите. На срещата бе дискутирана и необходимостта от промени в разпоредите, свързани с данъчните измами, както и организационни мерки за по-добро взаимодействие между Министерството на финансите и прокуратурата. Тези мерки включват активизирането на работата на координационните съвети с представители от Върховна касационна прокуратура, МВР и Главна данъчна дирекция, както и създаване на регионални подразделения на тези съвети в окръжните центрове.
МАРИЯ МАКСИМОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Никола Филчев: Започват проверки на фирми, за които има данни, че перат пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди