изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:14 EEST
Екстремистите отвлeкли българина в Нигерия, заплашиха с нови нападения срещу рафинерии на "Шел"    
НовиниЛагос. Нигерийските екстремисти, които нападаха петролна рафинерия на компанията “Роял дъч шел” в Северозападна Нигерия и отвлякоха четирима нейни служители, сред които и българина Милко Ничев заплашиха с нови нападения срещу други рафинерии, предаде агенция Ройтерс.


В електронно съобщение групировката “Движение за освобождение на делтата на Нигер” заплаши, че ще предприема все по-агресивни атаки срещу служителите на компанията, добиваща петрол в региона.
Въоръжената групировка призова всички служители на петролни компании в Западна Нигерия да напуснат областите, където се намират основните находища на петрол.
Похитителите на четиримата служители на петролната компания “Роял дъч шел” настояха също така да бъдат изплатени 1,5 млрд. долара на местното правителство за щетите, нанесени върху природната среда, както и освобождаването на трима местни лидери, сред които двама представители на местно племе.
В обръщение към медиите, прочетено от заложниците от името на похитителите, те съобщиха, че терористите се държат добре с тях, но всеки опит за освобождаване с употреба на сила може да им струва живота. \"Грижат се добре за нас, но условията тук не са благоприятни за нас и ние разбира се предпочитаме да бъдем освободени\", заяви Найджъл Уотсън Кларк, който е един от четиримата заложници. \"Бихме искали правителството ни да окаже натиск на нигерийското правителство за да проведе преговори и да осигури освобождаването ни колкото е възможно по-скоро\", добави той.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Екстремистите отвлeкли българина в Нигерия, заплашиха с нови нападения срещу рафинерии на "Шел" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди