изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:50 EEST
ПОХИТИТЕЛИТЕ НА МИЛКО НИЧЕВ ОБЕЩАХА, ЧЕ ТОЙ НЯМА ДА ПОСТРАДА    
НовиниПохитителите на добричлията Милко Ничев обещаха, че никой от заложниците няма да пострада, ако властите в Нигерия не предприемат мерки на насилственото им спасяване, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на разпространено изявление от името на групировката \"Движение за освобождаване на делтата на Нигер\", която пое отговорност за отвличането.

Припомняме, че добричлията Милко Ничев и още  трима служители на компании-контрактори на енергийния концерн \"Шел\" бяха отвлечени миналата седмица от петролна платформа в южната част на делтата на река Нигер. В изявлението групировката настоява да бъдат изпълнени исканията й за освобождаването на задържаните от властите двама лидери и движението и потвърждава намеренията си да продължи нападенията срещу обекти от нефтодобивната инфраструктура на западните компании в района на делтата.
Мотивите на активистите на \"Движение за освобождение на делтата на Нигер\" са по-скоро икономически, отколкото политически. Това заяви Фолаби Олагбаджу от \"Амнести интернешънъл\", коментирайки за телевизия Си Ен Ен отвличането в Нигерия на четирима чуждестранни служители на компанията \"Шел\", сред които и българин. Според Олагбаджу, екстремистките организации целят да установят контрол над природните богатства в делтата на Нигер.
В сряда бе съобщено, че \"Движение за освобождение на делтата на Нигер\" е готово да освободи задържаните четирима чуждестранни заложници, сред които е и българинът Милко Ничев. Фокус/НДТ
 


Сходни връзки

ПОХИТИТЕЛИТЕ НА МИЛКО НИЧЕВ ОБЕЩАХА, ЧЕ ТОЙ НЯМА ДА ПОСТРАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди