изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-28 @ 01:20 EEST
Али Агджа е арестуван в дома на български изселник    
НовиниТурският атентатор Мехмет Али Агджа е бил арестуван в дома на изселник от България. Това съобщава в днешния си брой вестник \"Сабах\".

За Би Ти Ви колеги от Си Ен Ен Тюрк заявиха, че не разполагат с такава информация. Засега няма потвърждение от нито една друга медия или официален източник.

Агджа беше задържан снощи в азиатската част на Истанбул, след като Касационният съд отмени решението за освобождаването му. Според \"Сабах\" терористът бил задържан в къща в истанбулския район Картал- собственост на Намик Алтън.

Според вестникът Алтън е изселник от България, който е бил изпратил членовете на семейството си по роднини, за да приюти Агджа в къщата си.
В момента на задържането двамата гледали телевизия на втория етаж на къщата, уточнява изданието, без да посочва откъде разполага с информацията.

Според Дружеството на балканските изселници в Картал живеят около 10 000 български граждани, показа справка на Би Ти Ви. Председателят на дружеството Низаметин Юмрутадж е заявил, че нито той, нито някой от познатите му е чувал за човек на име Намик Алтън.

Според днешните турски вестници, които отреждат челно място на новината за ареста на Агджа, той посрещнал силите за сигурност с думите: \"Очаквах ви\". След като бил отведен в централното полицейско управление на Истанбул, той извикал на турски към събралите се пред сградата журналисти: \"Аз съм Месията, не съм Бог. Обявявам Апокалипсиса!\", след което казал на английски: \"Аз съм Христос. Не съм Бог.\"

Агджа бе освободен предсрочно от затвора преди седмица, по решение на истанбулски съд. Министърът на правосъдието обаче оспори това решение и поиска то да бъде преразгледано от Касационния съд.

С възобновяване на разследването на атентата срещу папа Йоан Павел Втори ние търсихме не толкова българската, колкото руската следа. Това заяви в интервю за Би Ти Ви председателят на парламентарната комисия, разследваща дейността на бившата КГБ в Италия по време на Студената война Паоло Годзанти.

Днес бих казал, че участието на някои българи в ядрото на заговора за убийството на папата е доказано извън всякакво съмнение. Но онова, което наистина има значение е друго, а именно - заповедта за убийството на папа Йоан Павел Втори е дошла директно от Кремъл, допълни той.

 http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Али Агджа е арестуван в дома на български изселник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди