изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 04:32 EEST
ФИРМИ ОТ 10 ДЪРЖАВИ ЩЕ УЧАСТВАТ В БОРСАТА ЗА СЕМЕНА    
Земеделие81 фирми от 10 държави - България, САЩ, Сърбия и черна гора, Турция, Полша и др., ще се представят в тазгодишното 12-о поред издание на международното специализирано изложение \"Борса за семена и посадъчен материал\", организирано от \"Добрички панаир\" АД.

 Изложението ще бъде открито днес от 10 часа в зала \"Простор\". Поканени са да присъстват министърът на земеделието и горите Нихат Кабил, представители на областна управа, на общините от Добричка област, ДФ \"Земеделие\", на браншови организации др.

\"До момента са заети абсолютно всички места. По-голямо е участието на външните площи. Това показва, че борсата за семена и посадъчен материал постепенно се превръща в едно зимно аграрно изложение\" - сподели на пресконференция изпълнителният директор на \"Добрички панаир\" АД Екатерина Димова. Във форума най-много са фирмите, които ще представят семена и посадъчен материал /37 процента/. Следват ги фирмите, предлагащи селскостопанска техника /24 на сто/, торове - /13 процента/ и др. Днес в рамките на изложението ще се проведе кръгла маса на тема \"Проблеми и задачи в сортоизпитването и търговията с посеви и посадъчен материал за България като бъдеща членка на Европейския съюз\". Кръглата маса ще бъде водена от Невена Иванова от Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. Довечера по време на официална вечеря ще бъдат обявени призьорите. В следващите дни на изложението ще бъдат представени изискванията към качеството на зърното и складовете за съхранението му, механизмите на интервенция и др. Ще бъдат направени презентации на редица фирми, участници в аграрния форум. Борсата за семена и посадъчен материал ще затвори врати на 11 февруари.

Около 8,5 милиона лева ще струва изграждането на новата собствена изложбена база на \"Добрички панаир\" АД, съобщи Екатерина Димова. Както НДТ писа, той ще се намира в района на резиденцията. Договорът за концесия обаче не давал възможност  да се залагат части от него и това бавело старта на изграждането му. Предстои да бъде внесена докладна в ОбС за промяна на договора, допълни изпълнителният директор на \"Добрички панаир\" АД. НДТ

 


Сходни връзки

ФИРМИ ОТ 10 ДЪРЖАВИ ЩЕ УЧАСТВАТ В БОРСАТА ЗА СЕМЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди