изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 03:35 EEST
Задържаното говеждо от 1986 г. е внесено без документи    
НовиниДвадесетгодишното ирландско месо, което беше задържано преди два месеца на Кулата е внесено без документи, а не както беше официално обявено със стар сертификат.

То е насочено към ДВСК-Пловдив, където да бъде освободено след анализ. По този канал преди Нова година са вкарани други 50 тона старо месо, които са били продадени с фалшив сертификат за изследване.
В края на ноември през Кулата са внесени 50 тона 20-годишно ирландско говеждо без документи. Месото е пуснато от началника на ветеринарите на Кулата доктор Димитър Шаламанов.

"Като изключим документите, което е административна процедура по отношение на колегите, които са допуснали това нещо, за нас е важно да гарантираме безвредността на продукцията, която влиза в страната ни.
И аз ви казвам най-отговорно, че няма продукт, който лабораторията да е доказала, че е негоден да е влязъл в употреба в страната ни”, бе категоричен д-р Михаил Бащавелов.

На товарителницата, която е придружавала пратката е записано, че месото не отговаря на европейските изисквания и няма година на производство. В документа пише още, че говеждото не става за хора или пък за животни. Въпреки това, след като пристига в ДВСК-Пловдив, доктор Марияна Панайотова го изследва, за човешка консумация.
Неясно откъде, на анализа се появява и дата на производство - септември 2004 година. В заключението е записано, че месото мирише на старо и се препоръчва висока термична обработка.

Така, с одобрението на ветеринарите, 50 тона 20-годишно говеждо са изядени по Нова година.
По същия начин у нас е трябвало да се реализират и следващите 76 тона старо месо, които бяха задържани през януари.

Анализите показват, че старото говеждото е канцерогенно. То съдържа хормони, антибиотици и диоксини. Според специалисти, при консумация от бременни жени например, е възможно да предизвика уродство в плода.
Наказани досега няма.

Как у нас влиза месо без документи и кой е реалният вносител на опасното 20-годишно ирландско? - Гледайте цялото разследване за контрабандата на месо утре от 18.30 часа в Би Ти Ви Репортерите.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Задържаното говеждо от 1986 г. е внесено без документи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди