изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:06 EEST
КУЧКАТА ДЖИНА ОТКРИ ЧОВЕШКИ ЧЕРЕП И КОСТИ КРАЙ БАЛЧИК    
Ред и сигурност Двегодишната кучка Джина открива зловеща находка край новострояща се вила на двама полицаи от Перник. Пилотът Атанас Петров, внук на първият кмет на белия град след румънско: "Видях кучето да си играе с някакъв череп!" Кулака е вилна зона за баровци още от римско време. Според полицаи разровеният труп е от няколко години. От 1990 г. до 1998 г. общо 12 мъже и жени от Добрич са в неизвестност. Нищо не се чува вече и за отвлечения на 7 януари т.г. син на Данчо Поничката

 

Полицаи от Балчик копали в петък около новострояща се вила в местността Кулака заради открит човешки череп, разкриха пред НДТ очевидци. Криминалистите снимали, описвали нещо, после си заминали с голям пакет, разказаха виладжии.

Зловещата находка била намерена от 2-годишната кучка Джина, чиста порода канадски вълк. Нейният стопанин Атанас Петров, бивш летец - изтребител, живее целогодишно във виличката си край Балчик. 58-годишният авиатор е от София, но твърди, че е пето поколение балчиклия. Дядо му Димитър Станев е първият кмет на Балчик след румънското робство. Мястото в Кулака е негово и е подарък от румънската кралица. Семейството притежава нотариален акт на румънски език.

Мястото, където са намерени костите

“Видях кучето да си играе с някакъв череп. Мислех, че е древен, тъй като в местността Кулака от римско време са били вилите на балчишките патриции, на баровците. Като копая из градината, постоянно намирам керамични чeрепчета. Щях да измия черепа с формалин и да го сложа на бюрото си за спомен. Като го разгледах обаче, видях на един горен зъб метална пломба. Затова извиках полицаите” - разказа Атанас Петров.

Джина намерила черепа край новострояща се вила на двама полицаи от Перник. Черепът не е много стар, твърди Христо Генов, пенсиониран полицай. Неговата вила е срещу тази на Петров. Според опитния криминалист, тялото било заровено преди няколко години. Твърденията си той обяснява с факта, че по небцето е имало месо и черепът не бил толкова жълт.

 

Строежът на пернишките полицаи, до който са намерени черепът и костите на непознатия

Из вилната зона се говори, че освен черепа, полицаите са сложили в чувал и няколко човешки кости и кокали. Всичко е изпратено за анализ в Националната лаборатория по криминология. Тепърва ДНК-анализите ще доказват кой е бил заровен в местността Кулака. Преди това място е било пустош, само храсталаци. След тях започва гората. Масираното строителство на вили е започнало преди няколко години.

Добрич има печалната слава на града с най-много безследно изчезнали. От 1990 г. до 1998 г. общо 12 мъже и жени са в неизвестност. Всички усилия на криминалистите да се доберат до някакви следи са без успех. Първа изчезна през 1990 година Димитрина Желева, адвокат в Балчик. Сутринта тръгнала на работа и оттогава никой не я е виждал. НДТ

 


Сходни връзки

КУЧКАТА ДЖИНА ОТКРИ ЧОВЕШКИ ЧЕРЕП И КОСТИ КРАЙ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди