изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 20:24 EEST
АДМИРАЛ УШАКОВ ЩЕ ПОСРЕЩА ТУРИСТИТЕ НА НОС КАЛИАКРА    
НовиниСтатуя в цял ръст на адмирал Ушаков ще бъде поставена в началото на нос Калиакра, информира кметът на община Каварна Цонко Цонев. Скулптурата ще е дело на добричкия майстор Никола Богданов.

Фигурата трябва да бъде завършена и поставена за честването на 130-годишнината от освобождаването на България. "Паралелно с това барелефът на адмирала, който е поставен почти в другия край на носа, ще си остане. По този начин ще увековечим подвига на неговата армада, която единствена е удържала победа над турския флот в морето под Калиакра" - каза още Ц. Цонев.
Същевременно туристите, които посещават носа, имат възможността да разгледат и историческия музей на Калиакра. В него е изложен макет на самия нос - с крепостните стени и постройки, съществували в древността. Това е вторият такъв макет,  първият е включен в електронния гид на страната ни "България на длан". Проектът и реализацията е на Съни Сълински.
 


Сходни връзки

АДМИРАЛ УШАКОВ ЩЕ ПОСРЕЩА ТУРИСТИТЕ НА НОС КАЛИАКРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди