изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 15:22 EEST
ЛЕГЕНДАРНИЯТ ГОЛФЪР ГАРИ ПЛЕЪР И РЕКЛАМНИЯТ БОС КРАСИМИР ГЕРГОВ ЩЕ ИМАТ ЖИЛИЩА В "БЛЕК СИЙ РАМА"    
Новини

Скандинавци, британци, французи, белгийци и заможни българи ще им бъдат съседи



Дизайнерът на голф-игрището в \"Блек Сий Рама\" до Балчик Гари Плеър и един от инвеститорите Красимир Гергов ще имат жилища в издигащия се в момента луксозен комплекс, съобщиха вчера от компанията. Техни съседи най-вече ще бъдат скандинавци, британци, белгийци французи и заможни българи, които също са се сдобили с къщички в селището.

Вилното селище ще бъде завършено скоро, а първите гости ще бъдат посрещнати през май. В момента се извършват довършителните строителни дейности по първото вилно селище \"Bell Tower\" (Камбанарията). То е разположено е в югоизточния край на \"Блек Сий Рама\" и представлява комплекс от 25 вили с две, три и четири спални.

Първите 9 дупки на голф-игрището са оформени и се очаква да бъдат официално открити през лятото на тази година.

Главната атракция на проекта \"Блек Сий Рама\" ще бъде първото по рода си в България шампионатно голф-игрище с 18 дупки, което е по идея на  Гари Плейър. Освен голф-игрището на територията на комплекса ще има тенис-кортове, СПА-център, фитнес-зали, футболни игрища, много басейни и други спортни съоръжения. Общата площ на комплекса е 997 дка, от които 650 дка ще бъдат използвани за голф-игрището и спортните съоръжения. На останалата част от територията ще бъде изградена инфраструктурата и вилните селища. Вилите ще бъдат два вида - индивидуални и редови и се планира на наброяват около 500. Комплексът ще бъде четиризвезден и ще е с капацитет 1600 - 2000 души. Цената за квадратен метър на къщичките е между 1000 и 1800 евро.

Бюджетът за изграждане на голф-игрището е 10 млн. евро. Същата е и сумата, планирана за изграждане на инфраструктурата на обекта. Останалата част от инвестициите ще бъде използвана за строителството на имотите и на спортните обекти и съоръжения. Цялата инвестиция по проекта възлиза на ? 103 млн. Инвеститори са Българската голф-асоциация - в лицето на Красимир Гергов, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, както и международната инвестиционна компания \"Лендмарк пропъртис\".

На територията на община Балчик се изгражда още един невероятен проект, в който също са налети колосални пари. Комплексът носи името \"Лайтхаус Голф Ризорт\". Инвеститори са българските строителни компании \"Балканстрой\" АД и \"Бараж и Ко\" ЕООД. Той ще бъде разположен върху 968 декара и също ще започне да приема гости от тази година, но очакванията са да бъде изцяло завършен в края на 2008 г. Инвестициите в него са 56 млн. евро.  \"Лайтхаус Голф Ризорт\" ще е с фантастична гледка към морето. Голф - игрището е проектирано от Ян Уснам, в съдружие с Юръпиън голф дизайн. \"Лайтхаус Голф Ризорт\" включва професионално игрище с 18 дупки, съпътствано от тренировъчно игрище, конна база, СПА-център,  луксозни къщи  и хотелски комплекс с търговски център. Жилищната част е обособена в 5 квартала с три режима на застрояване: 4-5 етажни сгради със студия, апартаменти и мезонети - над 550 броя; самостоятелни къщи с дворчета - над 70, и слепени  редови къщи с дворчета - над 80 броя. Една от атракциите на игрището - морският фар, е дала името и на най-луксозния квартал от 31 къщи, разположени на ръба на скалите над самото море. Цената, на която ще се продават къщите на зелено, е 1000 евро на кв. метър.

 


Сходни връзки

ЛЕГЕНДАРНИЯТ ГОЛФЪР ГАРИ ПЛЕЪР И РЕКЛАМНИЯТ БОС КРАСИМИР ГЕРГОВ ЩЕ ИМАТ ЖИЛИЩА В "БЛЕК СИЙ РАМА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди