изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:33 EEST
Ангел Василев: Беше ми внушавано, че съм връзката между убийството на Андрей Луканов и Жан Виденов    
НовиниСофия. На мен ми беше внушавано, че съм връзката между убийството на Андрей Луканов и Жан Виденов, че истинският възложител на престъплението е Виденов. Това заяви в предаването на Нова телевизия “Здравей България” обвиняемият за поръчител по делото “Луканов” Ангел Василев.


За мен и срещу мен тази история е съчинена от “тъпи, пияни говеда”. Не мога да си представя дисциплинирани хора, офицери, които да действат по такъв безобразен начин, без да имат някаква протекция, заяви Василев.
Имало е щаб, начело с покойния Божидар Попов, тогава главен секретар на МВР, който е работил по случая, според Ангел Василев, и този щаб е трябвало да излезе с победни фанфари от цялата работа, затова се е стигнало до обвинение.
Целта на моето вкарване в тази история беше да се направи такава връзка, че да може един министър-председател от трибуната на Народното събрание да заяви, че са заловени убийците на Андрей Луканов, заяви Василев, визирайки бившия министър-председател и в момента лидер на ДСБ Иван Костов. Също така после един главен прокурор да заяви, че убийците са от лявата страна, каза още Василев. Тогава главен прокурор е Никола Филчев.
Според Ангел Василев цялата история по убийството на Луканов започва отначало, защото трябва да се разкрият извършителите.

Юрий Ленев: Първата инстанция по делото “Луканов” си беше чиста поръчка на властта в лицето на Иван Костов
19 февруари 2007 | 18:30 | Агенция \"Фокус\"
София. Първата инстанция по делото “Луканов” си беше чиста поръчка от страна на властта, която заведе самото дело и конкретно в лицето на Иван Костов. Това заяви Юрий Ленев, един от обвиняемите по делото за убийството на бившия министър-председател Андрей Луканов, за предаването “Часът на Милен Цветков” на Нова телевизия, визирайки осъдителната присъда срещу него, постановена от Софийски градски съд (СГС). Според него прокурорът от Върховна касационна прокуратура (ВКП) Борислав Йотов се е объркал, без да иска, твърдейки, че са изтръгвани самопризнания с насилие, тъй като това не били самопризнания, а показания от негова страна. “Бях поканен вежливо в една вила в Копривщица от Антонов, Гъров, Гален Ганчев и Ботьо Ботев”, заяви още Юрий Ленев и допълни, че това се е случило в присъствието на още 22-ма души, въоръжени и носещи бронежилетки, които са му предложили да поговорят с него в заведение за справка. Ленев каза, че след като е бил задържан, е бил с качулка на главата и с белезници на ръцете, докато му е бил нанасян побой от служителите на МВР в къща в Копривщица, като презумпцията е била той да бъде пречупен. “Всички показания са давани в Копривщица, като там са бити и Георгиев, и Кичатов”, поясни обвиняемият, визирайки разпитите и на други двама обвиняеми по делото. Според него целта е била да се изгради една стройна верига от лица и събития, която да помогне на съда да издаде присъда. В заключение Юрий Ленев каза, че въпреки побоя, не е признавал нищо и допълни, че полицаите са го принуждавали да признае връзката си с убийството на Андрей Луканов с успокоението, че ако го направи, ще получи само 15 г. затвор.

 


Сходни връзки

Ангел Василев: Беше ми внушавано, че съм връзката между убийството на Андрей Луканов и Жан Виденов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди