изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 03:53 EEST
Откраднати са куфари с пари от инкасо автомобил пред “Техномаркет” – Божурище, потвърдиха от СДВР    
Ред и сигурностСофия. Двама или трима нападатели са откраднали куфари, пълни с пари, от инкасо автомобил пред “Техномаркет” – Божурище. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от пресцентъра на Столична дирекция на полицията. Обирът е станал от инкасо автомобил, който е събирал оборота на няколко търговски обекта.

В автомобила са пътували трима охранители. Двама от тях са тръгнали към магазина, за да приберат оборота, а третият е останал в автомобила. Тогава двама или трима нападатели са атакували автомобила. Охранителят, останал в колата, е открил огън, но нападателите са успели да се изтеглят от местопрестъплението.
Не е известно с какъв автомобил са се придвижвали, но малко по-късно в близост до язовира Мало Бучино е намерен опожарен автомобил. Според полицията е възможно да има връзка между двата случая.

Агенция “Фокус” припомня:

6 май 2006 г.
Около 21 часа на около 100 м от Софийската районната дирекция на Българския спортен тотализатор на улица “Боговец”1 в столичния квартал “Лагера”от неохраняем бус на тотото при въоръжен грабеж са откраднати около 50 000 лв. Предното дясно стъкло на микробуса е счупено, а плъзгащата се врата - деформирана.
Служителите на тотализатора, които транспортират парите са двама. По време на разпита единият от тях казва, че двама души излизат от задните врати на автомобила, с който се предвижват извършителите на обира, от предната врата не излиза човек. Той обяснява пред полицаите, че всяка събота по това време се карат пари на тотото до банков клон, намиращ се на ул. “Тунджа”.

2 март 2006 г.
Представители на строителна фирма са нападнати в центъра на София. Нападението е извършено около 11.45 часа на бул. \"Цар Освободител\" в района на Орлов мост. Трима служители на строителна фирма изтеглят от офис на \"Токуда банк\" 65 хиляди лева и 2000 евро. Парите са разпределени в различни чанти. Потеглят с лек автомобил \"Фолксваген Голф\" в посока към Софийския университет. След няколко метра ги застигна \"Москвич Алеко\" и ги засича. От него излизат четирима мъже ­ маскирани и въоръжени. Отворят вратите на фолксвагена и започнали да дърпат чантите от вътре.
В суматохата крадците не успяват да задигнат крупната сума от служителите на строителната фирма. Според една от версиите има вероятност нападателите да са строителни работници. Първоначалните данни сочат, че фирмата от няколко месеца не е плащала заплати на служителите си. Втора възможност е представителите на фирмата, които са изтеглили парите да са искали да инсценират грабеж, но в последния момент планът да се е объркал.

9 април 2004 г.
Брониран автомобил на “Си Банк” е обран пред пощата в Бяла Слатина. Според една от версиите това са пари за пенсиите на жители на Оряхово, Козлодуй и Мизия.
Дни след обира шофьорът и охранителя превозващи парите са арестувани. На 60-годишния Данаил Пеков и на Захари Донков (30 г.), който е шеф на охранителния екип и карал бронирания джип \"Чероки\", е наложена мярка за неотклонение \"задържане под стража\" за 72 часа. Двамата гардове оставят джипа без надзор в двора на пощата, за да оставят сумата. Когато след 4-5 минути се връщат, установяват, че другите 12 чувала с банкноти са изчезнали. В тях имало 386 000 лева, приготвени за Мизия, Оряхово и Козлодуй. Най-вероятно обирът е инсцениран и извършен преди Бяла Слатина, смятат от разследването. За толкова малко време е невъзможно да се отвори вратата и да се изнесат чувалите. Не са намерени и свидетели на обира. Повдигнато е обвинение за длъжностно престъпление.

21 август 2003 г.
Въоръжен грабеж е извършен около 15,30 часа на Околовръстния път в столицата, в близост до газостанция “Рафа”. По първоначални данни два автомобила засичат БМВ. В колата пътувал 24-годишен софиянец. Нападателите са го намушкали с нож в ръката, отнели му голяма сума пари и избягали. Пострадалият е настанен за лечение в болница. Той е регистриран в полицията за кражби и измами, има условна присъда, уточняват от СДВР.

4 февруари 2003 г.
Четирима въоръжени бандити с маски задигат 20 000 лева от фирмена кола посред бял ден в София. Дръзкият обир става около 9,30 ч в квартал \"Стрелбище\". Крадците нападнат служебен автомобил на фирмата \"Горнобанска вода\", който превозва събрания оборот. Грабителите нападат автомобила, след като той завива от бул. \"Гоце Делчев\" по ул. \"Бадемова гора\" 20А, където е главният офис на компанията за минерална вода. На 40 метра от централата автомобилът е засечен от \"Фиат Темпра\". Оттам изкачат четирима мъже с качулки на главите и черни дрехи, въоръжени с пистолети.
Обирджиите грабват черното куфарче, в което има 20 хил. лв., и напускат местопрестъплението. Дузина минувачи и охраната на офиса на \"Горна баня\" станали свидетели на екшъна.
 


Сходни връзки

Откраднати са куфари с пари от инкасо автомобил пред “Техномаркет” – Божурище, потвърдиха от СДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди