изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:56 EEST
В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)    
НовиниОбщинската организация на ВМРО в Добрич и Архиерейското наместничество се събраха на митинг под наслов “Добрич срещу сектите” и литийно шествие в града срещу конгрес на “Свидетели на Йехова”. Половин час по-рано от православните храмове тръгнаха литийни шествия с хоругви.

Носейки иконата на Св.Св. Кирил и Методий, седем свещеника поведоха литийно шествие от храма “Св. Троица” до площада в центъра на града. Там бе извършен водосвет, а архиерейският наместник отец Антон изнесе богословска беседа и запозна събралите се на площада граждани с опасностите, които крие сектата.
По-късно бе гласувана декларация до парламента за отказ за регистрация на опасни секти. Протестът е подкрепен и от привърженици на "Атака".
Данните на организаторите на проявата от ВМРО са, че в Гърция, Италия, Испания и някои други европейски страни, са отказали да регистрират “Свидетели на Йехова”. Жена от Добрич, пожелала анонимност, определи като вампири последователите на сектата. Тя ги обвини, че промиват мозъци и твърди, че дъщеря й е потърпевша. Отец Стоян призова протестиращите да покажат християнско поведение и да не се пристъпва към насилие.
От своя страна Георги Арнаудов - участник в конгреса на сектата в града каза, че “липсата на точна информация за нас или хора, които имат някакви интереси да ни злепоставят, са причина за организиране на днешния митинг в Добрич срещу “Свидетели на Йехова”. Позицията му за протеста е, че България е свободна държава и всеки има своето право да изрази несъгласието си. Последователите на “Свидетели на Йехова” казаха, че членовете им в България са около 1600. Арнаудов призна, че и в други места в страната е имало негативно отношение към форуми на “Свидетели на Йехова”, но единствено в Добрич протестът е толкова организиран. Гръцкият гражданин Спиридон Ангелов, който твърди, че от 6 години живее в България, отрече казаното по-рано на митинга, че “Свидетели на Йехова” е забранена в родината му. Данните му са, че сектата има над 30 хиляди последователи в Гърция. Ангелов уточни, че на 12 и 13 май ще се проведе следващия конгрес на сектата, след което ще има събиране и във Варна.


Агенция “Фокус” припомня:
“Свидетели на Йехова” – какво представлява?


Името на тази секта идва от основната идея, която тя проповядва – това е , че Бог има едно име и то е Йехова, но в Новия завет неправилно е наричан Иисус Христос, затова това име трябва да се смени на Йехова.
Основател на сектата е Чарлз Тейз Ръсел /1852-1916 г./, който е родом от Питсбърг, щата Пенсилвания /САЩ/. Той публикува книгата “Трите свята или планът за спасение”, в която убеждава, че Божият син е вече на земята, но е невидим и през 1914г. ще дойде краят на света. Ръсел доживява до 1914 г., но понеже не идва свършекът на света, той коригира тази дата на 1948 г. Приемник на Ръсел след смъртта му през 1916г. е адвокатът Джоузеф Франклин Ръдърфорд, който избира за седалище на сектата Бруклин.
Като цяло Църквата на Йехова отрича Светата Троица и възможността човек да съществува духовно след смъртта си. Само 144 000 души ще се спасят /те са малко стадо от помазани/ и ще възкръснат. Останалите /другите овце/ ще престанат да съществуват след смъртта си.
В България тази секта идва през 1989 г., но официално е регистрирана през 1991г. и се отличава със своята агресивност, поради което през 1994 г. й е отказана регистрация. Последователите на Йехова отказват военна служба, не почитат националните символи, не позволяват на себе си и на близките си кръвопреливане. Сектата подава жалба срещу България пред Международния европейски съд по правата на човека в Страсбург, но междувременно успява да се регистрира в България под името на фирма “Пролетна природа” с предмет на дейност – търговия на картини.

http://www.focus-sport.net

 


Сходни връзки

В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР) | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)
Автор: Anonymous да 2007-04-30 @ 23:39 EEST

   ИМА  ЛИ  КМЕТ   ТОЗИ  ГРАД  ???????   ИЛИ   Е   В   КОМАНДИРОВКА  ИЛИ  Е  ЗАЕТ  СПОРЕДНАТА    ДАЛАВЕРА. 

  ЗА  ПО- СИГУРНО  ГО  ТЪРСЕТЕ  СРЕД  ЦИГАНИТЕ     ИЗБОРИ  ИДАТ    ПЪК  И  КАКВО  КАТО  СА  СВИДЕТЕЛИ  НА  ЙЕХОВА  ВАЖНО  Е  ДА  ГЛАСУВАТ  ЗА  НЕЯ   А  ТЯ  ЩЕ  ИГРАЕ  КЮЧЕК

В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)
Автор: Anonymous да 2007-05-03 @ 08:40 EEST
Опасна е тази секта, страшна е за децата ни, наистина къде е държавата, къде е полицията, къде е кмета, защото плащаме данъци нали да ни защитават. Защо от София позволяват да регистрират тая опасна секта, къде е лидерът на Герб, нали иска безкористно да му вярваме. Добре, но нищо не е казал по тоя въпрос. Нека всички добруджанци защитим децата си. Нека кмета да направи едно открито събиране на гражданите на града и обясни защо в нашия град има такава опасна секта.
В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)
Автор: Anonymous да 2007-05-03 @ 20:03 EEST

Каквото иска да играе кметицата но поне се вижда че прави нещо за този град. Росенов като не играеше кючек, а въвреше като награден комбайнер из града, какво направи за два мандата.

В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)
Автор: Anonymous да 2007-05-03 @ 20:06 EEST
Не е виновна кметицата, още повече полицията,  а тези които са регистрирали тази секта.
В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)
Автор: Anonymous да 2007-05-04 @ 12:40 EEST
Така ли, а тя да е реагирал. Да направи много повече от Росенов за града, но е длъжна да реагира. Нали тя командва всички институции в града.
В Добрич скочиха срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)
Автор: Anonymous да 2007-05-05 @ 11:39 EEST

Не търсете вината в някого, а в себе си. Митинга се казваше "Добрич срещу сектите". А ако си бил на митинга щеше да видиш че Добрич се състоеше  не повече от двадесет  души. Големия митинг " Попове и агитката на "Добруджа". Вторите само търсят къде да се навикат. И затова ли ти е виновна кметицата. Не зная какво разбираш под командване. Това да ни ти е "БайТошово време". Всички нейни разпореждания трябва да са съобразени със законите в тази държава, а нима тя приема тези закони.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди