изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:36 EEST
"НИЕ НЯМАМЕ ПАРИ ЗА СКЪПИ БИЛБОРДОВЕ, НИТО ЗА ДУПЕТО НА АЗИС. НИЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА"    
Европейски съюзС тези думи лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов лично откри предизборната кампания на най-младата партия у нас за избор на евродепутати. Препълнената зала \"Добрич\" посрещна с бурни аплодисменти и ставане на крака гостите, които влязоха по време на изпълнението на космическата Валя Балканска и \"Излел е Дельо Хайдутин\".

Макар и със закъснение поради ангажименти в съседната Силистренска област, препълнената зала \"Добрич\" във вторник вечерта посрещна със ставане на крака лидерите и кандидатите за евродепутати на партия ГЕРБ. Лично лидерът на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов дойдоха, за да представят пред добричлии водача на листата Душана Здравкова - председател на сдружение \"Граждани за европейско развитие на България\", както и част от останалите кандидати за европейския парламент, които издига \"Силният глас на Европа\" - Милен Врабевски, Невена Матеева, Преслав Борисов, Христина Каспарян, Петя Ставрева. Току след края на изпълнението на Валя Балканска, водещите Андрей Слабаков и Ернестина Шинова поканиха на сцената Цветан Цветанов и лидера на ГЕРБ за област Добрич Румен Иванов, които призоваха хората да отидат на тези избори до урните, за да има бъдеще държавата ни и да не се оставяме на случайността, за да не ни управляват такива, като в сегашното управление на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС.

\"От много време в сутрешните блокове на телевизиите политолози на заплати в различните партии ви наричат неорентиран и хаотичен електорат. Аз не вярвам толкова хаотично да се съберете тук в тази зала - се обърна Бойко Борисов към присъстващите. - Не вярвам някой изобщо насила да може да ви дъбере.\" Тук от залата се провикна баба Златка Колева, която отправи лична молба към Борисов: \"Махни ДПС. Първанов продаде България. България умира\".

В отговор на възгласа на възрастната жена Б. Борисов каза: \"Ние нямаме пари за скъпи кампании и скъпи билбордове, нито за дупето на Азис. Пък и нямаше да стане, аз и като главен секретар на МВР му свалих билборда в София. Сега на Станишев му свирели цигулки и гайди в София днес /б.а. във вторник/, разбрах. Нас ни плашат от една страна със стая с рафтове, от друга с дупета. Досега всички казваха Бойко го знаем, да му видим хората сега. Ето ги - и имаме десетки подобни. ГЕРБ разполага с най-добрата банка от кадри. Аз съм завършил магнаурската школа в Симеоново и ще остана тук, за да може да ми се търси отговорност, а в Брюксел ще изпратим подготвени млади хора. Защо сме поставили съдия начело на листата си? Защото ако не внесем съдии и прокурори отвън, няма да имаме съдебна система. Всички сте чули и видели тази национална драма, която се разигра в студиото на една от националните телевизии - предаването на Бареков. В национален ефир шефът на българското ФБР - т.е. на Националната следствена служба, призна, че има човек и хора, които притежават България и същите го заплашвали с ликвидация. В същото време зам.-министър от най-мощното министерство на икономиката и енергетиката заявява, че шефът на НСлС го притиска да помагат на ДПС за \"Булгартабак\" и Държавния резерв. 5 дни след това разкритие никой не говори. Те изпуснаха напрежение в пространството и сега се чудят как да го съберат. Това е грандиозен скандал, заради който в други европейски държави щяха да валят оставки - поне 20-30 от премиер надолу. Не може в национален ефир да се карат кой е по-корумпиран. Това е - ние нямаме държава. Веднага с писмо до президента поисках да се свика Консултативният съвет по национална сигурност - нищо\".

Според лидера на ГЕРБ само заради този скандал главният прокурор досега е трябвало да заведе поне три дела. \"Не може поне веднъж полицията да не е успяла да събере достатъчно доказателства, които да издържат в съда. Какво правят - ние вкарахме Ванко 1 в затвора, после Татяна Дончева внесе закон, с който го пуснаха\" - каза Б. Борисов. Той добави още, че сегашното правителство е виновно за затварянето на 3 и 4 енергоблокове на АЕЦ \"Козлодуй\". \"Само 4 гласа при гласуването в Брюксел не са стигнали, за да останат да работят енергоблоковете. Ако министърът на енергетиката и икономиката беше обиколил от човек на човек преди гласуването в коридорите, щеше да намери тези 4 гласа. Това правителство не усвоява парите, които ни се отпускат, защото не може. По данни едва 20 % от средствата са усвоени\" - каза още Борисов.

Призовавайки всички на 20 май да гласуват с бюлетина номер 10, Борисов съвсем сериозно отправи и критика към залата: \"Българинът, когато има избори, отива за гъби, вместо пред урните\" - каза Борисов.

След това Бойко Борисов бе буквално окупиран от деца, които искаха автографи, а великата Валя Балканска и гайдарят Петър Янев подариха песен на водачката на листата Душана Здравкова - \"Рипни, Душанке, да тропниме, да се пукат душманите\". Подарък поднесе и кметът на Каварна Цонко Цонев - изпълнения на \"Б.Т.Р.\", за което бе лично поздравен от колегата си - столичния кмет Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат и от кмета на Добрич Детелина Николова, която също присъства в залата. Добричлии чуха чудесните изпълнения и на Митко Щерев и Илия Ангелов, както и на изявени млади таланти - Белите лястовици на Европа от Добрич, възпитаници на СОУ \"Св. Кл. Охридски\", участвали в \"Мюзик Айдъл\" - Гергана Коева и Мария Попова, насладиха се на невороятната песен \"Моя страна, моя България\" в изпълнение на Хора на бебетата, както и на фолклорния ансамбъл \"Добруджа\". НДТ

 

 


Сходни връзки

"НИЕ НЯМАМЕ ПАРИ ЗА СКЪПИ БИЛБОРДОВЕ, НИТО ЗА ДУПЕТО НА АЗИС. НИЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди