изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-28 @ 02:05 EEST
142 СЛУЧАЯ НА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПРЕЗ ЮЛИ    
ЗдравеПо-малко остри заболявания са регистрирани през юли в сравнение със същия период на миналата година. Броят на острите заразни болести е 142, а през 2006 г. те са били 189. Регистрирани са 95 чревни инфекции. От тях 73 са ентероколити, 7 са колиентерити и три случая на салмонелоза. През юли са констатирани в областта шест случая на остър вирусен хепатит.

Двама са заболелите от Добрич и по един от Балчик, Ген. Тошево и с. Житница. Има и шест случая на дизентерия - по два в Добрич и Балчик, и по един в Каварна и с. Пчеларово.  Въздушно-капковите инфекции през периода са 40. 16 са случаите на варицела, има един болен от скарлатина в с. Кардам, и 16 с паротит. Болен с бактериален менингоенцефалит има в с. Котленци. През юли двама добричлии и един каварненец са се разболели от Марсилска треска. Трима жители на Добрич са били болни от Лаймска болест, както и един жител на с. Одърци. 
През месеца броят на острите респираторни заболявания е бил 459.За сравнение през юли миналата година те са били 498. Тогава са били регистрирани 110 ентероколити, 14 колиентерити, два случая на дизентерия, пет на салмоснелоза и три на остър  вирусен хепатит. Имало е четирима с Лаймска болест и двама с марсилска треска. Случаите на варицела са били 43, на менингоенцефалит - 1, на листериоза - 1, орнитоза - 1 и един с менингококова инфекция - 1.
 


Сходни връзки

142 СЛУЧАЯ НА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПРЕЗ ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди