изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:28 EEST
Нели Димитрова: Манол Велев искаше да съм контрапункт на Иван Иванов    
НовиниБившият заместник-изпълнителен директор на “Българския спортен тотализатор” Нели Димитрова по-рано отправи редица обвинения срещу тотализатора, в които намеси и съпруга на Весела Лечева – Манол Велев. Димитрова заяви, че Велев е искал от нея всяка седмица да му носи извлечения от отчетите и да бъде контрапункт на изпълнителния директор на тотото Иван Иванов. Иванов заяви от своя страна, че Димитрова е само маша.

„Да проговоря ме накара единствено това, че хората, които работят в Българския спортен тотализатор отиват на улицата, а тези хора живеят с този тотализатор и те не искат да допуснат тотото да отиде в частни ръце“, заяви пред bTV Нели Димитрова, бивш заместник-изпълнителен директор на “Българския спортен тотализатор”, по повод скандалите около тотото.

По-рано Нели Димитрова изпрати до държавните институции писмо, в което бяха отправени редица обвинения срещу тотализатора. Обвиненията са свързани както с обществените поръчки, така и с начина, по който се теглят числата. В скандала Нели Димитрова замеси и Манол Велев - съпруга на Весела Лечева.

„Манол Велев ми постави задачата да съм контрапункт на Иван Иванов, изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ) и всяка седмица да му нося извлечения от отчетите“, каза още бившият служител на тотото.

Иван Иванов заяви от своя страна: “Нели Димитрова е била ръководител при три от обществените поръчки. Защо тогава не е реагирала? Освен това тя твърди, че е назначена от Манол Велев, за да ме контролира. И ако го обвинява него в нещо, би трябвало тя да е изпълнителят. Това са пълни абсурди, написани от човек, без понятие от това, което се случва. Тя два пъти е уволнявана за финансови нарушения и кражби. Това е скандално”.

Димитрова каза още, че ако е имало пари, които са отивали тук и там, тя е последният човек, който ще разбере, ако е ставало нещо такова. Това, според нея, са го знаели само Манол Велев и Иван Иванов. Тя заяви, че всичко в тотализатора се е контролирало от Велев и парите са отивали, където той прецени.

Бившият служител на БТС разказа още, че при нея няколко пъти са ходили представители на синдикатите в тотализатора, които са били обезпокоени, че договорът, който трябва да се сключи с “Петрол” вече е факт и остават дни до сключването на сделката. Димитрова посочи, че този договор е първата стъпка към приватизацията, а по закон БСТ няма право да се сдружава с частни дружества.

Бившият заместник-изпълнителен директор на БТС каза още, че за сделката с “Петрол” в никакъв случай не иска да визира самото дружество “Петрол”, защото на който и бизнесмен да бяха предложили тази оферта, е щял да приеме.

Заради развихрилия се скандал Софийска градска прокуратура е образувала преди няколко дни проверка по повод публикации в печатни издания за договора между Българския спортен тотализатор и “Петрол”, който документ също беше намесен в скандала. От \"Петрол\" обаче опровергаха обвиненията в приватизационни намерения към Български спортен тотализатор.

“Нашата позиция, която сме следвали абсолютно неотклонно, винаги е била, че спортният тотализатор трябва да остане държавен. Това очевидно не се харесва”, каза още Иванов.

Заради изявленията на Нели Димитрова Спортният тотализатор от своя страна обяви, че ще заведе иск срещу Димитрова за уронване на престижа на организацията. „Разиграва се класическият сценарий - един уволнен служител изведнъж започва да става “много принципен”, заяви председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева.

„Всички договори, сключени от ръководството на спортния тотализатор, са налице и сме готови да ги предоставим на главния прокурор и заинтересованите институции за проверка доколко всички тези твърдения отговарят на истината“, посочи по-рано Весела Лечева.

Във връзка с коментарите за спечелената поръчка от “Петрол” за терминали за онлайн залагания, Лечева заяви пред Агенция \"Фокус”, че голям проблем за тотализатора е, че не могат да се правят залагания в Интернет. “Това много пъти сме го излагали като основен проблем. Всички модерни тотализатори разполагат с онлайн система. Същественото при тази обществена поръчка е, че ние даваме възможност тази обществена поръчка да бъде извършвана от субекти, които разполагат с такива онлайн системи или които ще инвестират за своя сметка в такава онлайн система. Всичко това – срещу 10% без ДДС – само срещу тази комисионна. Това е риск, поет от частната фирма. Нито се нарушават приходите на тотото, нито целостта му”, допълни Лечева.

Тя подчерта, че поръчката е спечелена скоро. Според нея чрез онлайн системата ще се събират фишове. Информацията ще се предоставя на тотализатора, като за частната фирма остават тези 10% без ДДС.

“Винаги сме искали да развием потенциала на спортния тотализатор, защото за последните години не е направено нищо за това развитие. Винаги ще отстояваме тезата за държавния монопол, като искаме да разширим обхвата. Няма нищо лошо да стигнем ние до клиента, защото трябва да сме пазарно ориентирани”, допълни Весела Лечева.

Според в. \"Експрес\" простреляният Манол Велев е имал планове да създаде частно тото по подобие на \"Еврофутбол\". Полицейски експерти не изключват възможността Велев да е прострелян именно заради тези свои намерения. През последните месеци той е провел срещи с различни бизнесмени, които е трябвало да му помогнат в проекта. В проекта е било предвидено и държавно участие.

Bulgarian Post

 


Сходни връзки

Нели Димитрова: Манол Велев искаше да съм контрапункт на Иван Иванов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди