изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 21:55 EEST
Бутат правителството от Бургас    
ПолитикаОт Бургас може да тръгне реална промяна за сваляне на правителството със законови средства.

Това заяви след митинг срещу петролопровода "Бургас-Александруполис" лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Ръководители и представители на всички опозиционни политически партии се събраха на митинг пред Националния дворец на културата против петролопровода "Бургас-Александруполис". Това стана във времето, когато българският и руският президенти Георги Първанов и Владимир Путин даваха съвместна пресконференция.
Митингът се проведе по инициатива на сдружението за спасяване на Бургаския залив. В него участваха около 500 граждани от София, Свищов, както и от Бургас и Черноморец, откъдето бяха дошли 6 автобуса. На трибуната пред НДК се подредиха лидерите на “Атака” и ГЕРБ Волен Сидеров и Цветан Цветанов, на “Ред, законност и справедливост” Яне Янев, представители на СДС, ДСБ, председателят на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов и общински съветници от Бургас. Волен Сидеров заяви пред присъстващите, че всички присъстващи – граждани и опозиционни партии, показват “какъв ще е моделът на управление на България утре” и обявяват, че петролопроводът "Бургас-Александруполис" не е в български интерес.
“Не правете от Бургас Чернобил!”, “Тройната коалиция – петролна мафия”, “Искаме си морето”, “Ние от народа не щем петролопровода”, “Бургас Москве не верит” – това бяха само част от плакатите на митинга пред НДК срещу изграждането на петролопровода. Oколо 300 граждани от Бургас и Черноморец пристигнаха за участие в митинга. Към тях се присъединиха жители на Свищов и региона, които протестираха срещу строителството на АЕЦ-Белене. Те носеха почти 30-метров плакат, на който бяха написали "Помним Чернобил - не на АЕЦ-Белене! За екологично чист и безядрен Свищов". В митинга участваха и представители на 6 граждански организации, които протестират срещу посещението на руския президент Владимир Путин в България. Те носеха плакати с надписи "Русия=КГБ корпорация", "Путин=КГБ-олигарх", "Putin - go home and take your Gotze with you".
Асоциация "Анна Политковская" започна по време на митинга подписка за промяна името на парк "Владимир Заимов" в парк "Анна Политковская".
Бургазлии заявиха, че са готови да легнат на пътя на тръбата, ако петролопроводът започне да се строи. Участниците в митинга приеха декларация, в която призовават до провеждане на референдума за петролопровода "Бургас-Александруполис" на 17 февруари 2008 г. да се замразят всички действия по подготовка на строителството. В декларацията се казва: "Присъствието на президента, премиера, управляващи от тройната коалиция и депутати от мнозинството не е желателно в Бургас до референдума. Дори не даваме гаранции за тяхната сигурност".
По-рано около 40 граждани издигнаха плакати „Путин вън” по време на панихида в памет на жертвите на комунистическия терор, която отслужи отец Инокентий пред параклиса до НДК в София.
dir.bg
 


Сходни връзки

Бутат правителството от Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди