изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 20:05 EEST
Управляващата коалиция направи заявка за ІІ-ри мандат    
Политика Управляващата коалиция направи ясна заявка за втори мандат по време на разширеното заседание на Съвета на коалицията, което се провежда в Хисаря.

БСП, НДСВ и ДПС имат политическата воля, възможностите и самочувствието да си поставят цели за изпълнение до 2013 година. Това заяви вицепремиерът Ивайло Калфин след първия кръг диспути на Съвета на коалицията, предаде Дарик. С актуализирането на управленската програма искаме да направим ясна заявка за втори мандат в този състав, заяви и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, цитиран от БГНЕС. Той бе категоричен, че социологическите изследвания показват, че партиите от коалицията събират половината доверие на гражданите и това дава основание да се смята, че БСП, ДПС и НДСВ заедно могат да се борят за спечелване на повече от 51% от гласовете на избирателите на следващите избори.
Зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев припомни ситуацията преди 4 години за тогавашната управляваща коалиция НДСВ-ДПС, като посочи, че в средата на мандата доверието към управляващите спада временно и се възстановява непосредствено преди изборите. Добрите резултати от нашата работа ще ни позволят да се борим за втори мандат, каза Велчев.
Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин представи четирите основни приоритета на актуализираната управленска програма на коалицията. На първо място това е повишаването на доходите и качеството на живот, вторият приоритет е свързан с подобряване на бизнес климата, третият развитие на образованието и икономика, базирана на знанието и четвъртият е подобряването на здравното обслужване.
Богатството на всеки български гражданин се е увеличило с 1/3 от началото на мандата, констатира още управляващата коалиция. Лидерите на трите партии и ръководствата им са се обединили около становището, че в голямата си част приетата управленска програма от началото на мандата е изпълнила основните си приоритети.
С над 35 на 100 се е увеличил брутният вътрешен продукт. Отчита се ускорено нарастване и на всички социални доходи на населението, някои от които са се увеличили в пъти, каза още Калфин. Той подчерта, че икономическият растеж в България е сред най-високите в ЕС, а преките чуждестранни инвестиции за последните три години възлизат на 12.5 милиарда евро, което е 70% от всички инвестиции през последните 19 години.
Пред медиите в Хисаря не се появиха тримата лидери на коалицията - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган. Изявленията даваха вицепремиерът Ивайло Калфин, заместник-председателят на ДПС Лютви Местан и заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев, които са в работната група, подготвила актуализираната управленска програма до края на мандата, обсъждана на сбирката в Хисаря. dir.bg
 


Сходни връзки

Управляващата коалиция направи заявка за ІІ-ри мандат | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Управляващата коалиция направи заявка за ІІ-ри мандат
Автор: Anonymous да 2008-02-09 @ 18:24 EET
хахахахахахахахахахаха................Обещаха ни още 800 дни?!!?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди