изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 14:07 EEST
Никой не си признава за кражбата на 30 кг злато от ЦУМ    
Ред и сигурностПодсъдимата за обира в ЦУМ от 2003 г. Гергана Николова не е знаела за откраднатото злато.

Това стана ясно от обясненията, които тя даде пред Софийски градски съд (СГС) по време на заседание по делото. Единствено тя от четиримата обвиняеми поиска да дава обяснение, a останалите подсъдими Николай Виделов, Тодор Мирчев и Георги Стефанов отказаха да направят това до края на делото, съобщи БТА. По думите на Николова, тя е работила като лекар и се е познавала с Георги Стефанов, защото са \"излизали няколко пъти на кафе\". От обясненията й стана ясно, че тя не е знаела за златото, което бе намерено на българо-гръцката граница в резервната гума на колата й. Николова тръгнала заедно със Стефанов за Гърция по негово предложение, за да се разходят. Преди пътуването той предложил да провери резервната гума и я взел със себе си.
Двамата тръгнали в началото на април 2003 г. за Гърция и на ГКПП \"Кулата\" гранични полицаи задържали Стефанов като обяснили, че той е обявен за издирване. Николова разказа още, че след ареста на Стефанов силно се разстроила и споменала на униформените за гумата, където по-късно те открили част от откраднатите накити от бижутерския магазин в ЦУМ.
Делото за обира на близо 30 кг злато и накити от ЦУМ продължава на 12 март. Прокуратурата повдигна обвинение за въоръжен грабеж в особено големи размери. Магазинът беше обран от двама мъже, които се представили за служители в \"Икономическа полиция\". Те завързали продавачката и взели накити за над 650 000 лева. Според прокуратурата това са били Виделов и Мирчев.
На 11 февруари делото бе отложено. Причина за отлагането стана искане на защитата за допълнителна задача към съдебно-счетоводна експертиза.
 
dir.bg
 


Сходни връзки

Никой не си признава за кражбата на 30 кг злато от ЦУМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди