изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:18 EEST
Министър Петър Мутафчиев освобождава от длъжност изпълнителния директор на БДЖ    
Новини

Изпълнителният директор на БДЖ Олег Петков е освободен от поста заради пропуски и слабости в работата - съобщиха от транспортното министерство.

Министър Мутафчиев е докладвал на премиера Сергей Станишев изводите от проверките в системата на железопътния транспорт. Той е информирал премиера, че установените в доклада пропуски и нередности водят до извода, че ръководството на БДЖ ЕАД не е осъществявало своевременен и засилен контрол. Не са определени срокове за запознаване на персонала с новите ограничения при пътуванията и мерките за безопасността на пътниците, нито конкретни действия за въвеждането им в системата на БДЖ.



 

Поради допуснати пропуски и слабости в работата ще бъдат освободени също управителят на "Пътнически превози" ЕООД Димитър Петков, заместник-директорите на същото дружество Николай Николов и Георги Иванов, директорът на дирекция "Безопасност и контрол" в БДЖ Иван Лалов, както и директорът на поделение "Пътнически превози" - София Христо Иванов.

Категоричното мнение на министър-председателя е, че действията на министъра на транспорта по време на трагичния инцидент с влака София-Кардам са били адекватни на ситуацията, а предприетите от него мерки за повишаване на контрола и безопасността на пътническите превози в железниците са професионални и отговорни, се посочва в съобщението. Затова премиерът Сергей Станишев е отхвърлил подадената от министър Петър Мутафчиев оставка.

Министър-председателят е препоръчал на министър Мутафчиев да бъде отправена покана към Европейската железопътна агенция за разследване на произшествия да предостави свои експерти за подпомагане на разследването на причините за пожара във влака от 28 февруари. Възможност за това дава Европейската директива за безопасност в железниците. Според премиера, започналата комплексна проверка на състоянието на кушет-вагоните следва да бъде разширена за всички вагони. Премиерът е одобрил предложените от министъра на транспорта кадрови промени и е препоръчал те да бъдат извършени максимално бързо.

БТА

 


Сходни връзки

Министър Петър Мутафчиев освобождава от длъжност изпълнителния директор на БДЖ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Министър Петър Мутафчиев освобождава от длъжност изпълнителния директор на БДЖ
Автор: Anonymous да 2008-03-11 @ 21:52 EET
Мурафтчиев оставката трябваше да е твоя,а след твоята и на некадърното ти протеже в ДАИ Добрич!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди