изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 00:28 EEST
ДОБРИЧ ПРЕДЛАГА СЕЗОНЕН ВЛАК ПО ЛИНИЯТА ВАРНА-ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА    
НовиниНа провело в края на миналата седмица работно заседание, по инициатива на управителя на \"БДЖ Пътнически превози\" ЕООД, в Регионалния център за пътнически превози - Варна, зам.-областният управител на Добрич Владимир Калчев е предложил да се пусне в движение сезонен влак по линията Варна-Добрич-Констанца. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Предложението е било оценено от страна на \"БДЖ\" ЕАД като рационално и е било подкрепено от тях, добавят още от пресцентъра.

Темата на работната среща във Варна е била за съгласуване на разработената схема на проекто-графика за движение на влаковете през 2008-2009 г., който след утвърждаване ще влезе в сила от 14 декември тази година. Участие в рамките на обсъждането са взели представители на областите Добрич, Варна, Търговище и Шумен. От област Добрич участие в срещата  взеха зам.-областният управител Владимир Калчев и Ангел Драгостинов - началник отдел \"РРАК\" в областната администрация.
В рамките на срещата е постигната договореност за област Добрич да се запази съществуващия обем като брой влакове и показателя влак-километри. При утвърждаването на новото разписание не е изключено да настъпи незначителна промяна по направлението Добрич-Варна, което ще бъде не повече от няколко минути спрямо съществуващото. Участниците в работното заседание от Добрич са поставили на вниманието на железниците и проблемът с недостига на седящи и спални места, особено в празнични и почивни дни. Обсъдено е още и предложението за включване на допълнителен влак с по-ранен час на тръгване по участъка Кардам-Варна.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПРЕДЛАГА СЕЗОНЕН ВЛАК ПО ЛИНИЯТА ВАРНА-ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди