изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:59 EEST
“Изкуствено оплождане през обедната почивка”    
ЗдравеАмериканската компания BioXcell лансира специалната капсула Invocell, чийто дизайн е такъв, че целият процес на изкуствено оплождане се извършва без сложно лабораторно оборудване, по-евтино и по-бързо.

Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) разреши употребата на тази капсула, а компанията BioXcell планира през тази година да завоюва и европейския пазар, съобщи БГНЕС.
“Благодарение на нашата капсула не са ви нужни комплексните центрове за изкуствено оплождане, лаборатории и многото оборудване. Цялата процедура може да се извърши просто в лекарския кабинет”, заяви за британския “Таймс” д-р Клод Рану от BioXcell. Очаква се Великобритания още тази година да одобри капсулите Invocell, които британските медии картинно описаха като “изкуствено оплождане през обедната почивка”.
Както е известно, при стандартното изкуствено оплождане извадените яйцеклетки се оплождат със сперма извън тялото на жената. Появилите се ембриони след това се развиват 3-5 дни в лабораторна култура, а след това се поставят в матката.
При изкуството оплождане “по време на обедната почивка” яйцеклетките се изваждат и след това се смесват с подготвената сперма в капсулата. Капсулата Invocell, която е около 5 см, се поставя във вагината на жената. Три дни по-късно тя се изважда, а появилите се ембриони се преглеждат и един или два са поставят в матката.
Новата техника дава възможност изкуственото оплождане да се извърши в тялото на жената. Вече са проведени около 800 клинични опита и заключението, е, че успеваемостта на новия метод за изкуствено оплождане е 19,7%.
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

“Изкуствено оплождане през обедната почивка” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди