изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 21:12 EEST
ЦСКА ЗАБРАВИ МОКАТА ЗА АЛЕЯ НА СЛАВАТА    
СпортЛегенди на ЦСКА от всички спортове бяха удостоени с честта да получат свои звезди на Алеята на славата на стадион "Българска армия" в столицата.

Това стана на специална церемония вчера  сутринта. Сред най-големите състезатели на червения клуб е и добричлията Борис Георгиев - Моката, който донесе първия медал за страната ни от Олимпийски игри. Легендарният ни боксьор присъства на празника на армейците в зала 1 на НДК по случай 60-годишната на ЦСКА. Той обаче бе забравен от клуба за звезда на Алея на славата или най-малкото - да бъде поканен да присъства на събитието. 

Свързахме се по телефона с Моката и той остана изненадан, че е бил пренебрегнат за такова събитие. “Това, което се искаше от мен, аз го направих. Достойно защитавах честта на моя роден край Добруджа и цветовете на ЦСКА” - лаконичен беше бронзовият ни медалист от Хелзинки през 1952 г. 

Организаторите сътвориха и други гафове, като отново в центъра на вниманието попадна Христо Стоичков. Ръководството на ЦСКА връчи на Камата звезда, под която бе изписано "четирикратен Футболист на годината на България", въпреки че Ицо е печелил отличието пет пъти. Подобна грешка бе допусната и с Весела Лечева.

От футболистите звезда в Алеята на славата получиха Христо Стоичков, Димитър Якимов, Димитър Пенев, Петър Жеков, Манол Манолов, Нако Чакмаков, д-р Стефан Божков и покойният вече Иван Колев, който бе представен от брат си.

Не по-назад останаха и спортистите, удостоени с честта да имат своя звезда. Признанието получиха първият олимпийски шампион на България Никола Станчев (борба), Мария Гроздева и Весела Лечева (спортна стрелба), Андон Николов (щанги), Здравка Йорданова и Светла Оцетова (академично гр***), Петър Лесов (бокс), Таня Богомилова (плуване), Христо Марков (лека атлетика) и Валентин Йорданов (борба). НДТ
 


Сходни връзки

ЦСКА ЗАБРАВИ МОКАТА ЗА АЛЕЯ НА СЛАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди