изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 11:16 EEST
ДОБРИЧ ИМА ДАДЕНОСТИ И ЗАСЛУЖАВА МНОГО    
Интервюта

Пред НДТ областният управител на Добрич д-р Ердинч ХАДЖИЕВ

- Кой е д-р Ердинч Хаджиев и каква е, по Ваша преценка, кратката Ви визитка?

- Аз съм от Добрич, семеен с един син, който е ученик в 6 клас. До влизането ми в парламента работих като общопрактикуващ лекар в село Хитово. Съпругата ми е кардиолог във Военна болница във Варна. Обичам природата и съм ловец, но не от най-запалените.



- Сега, когато сте областен управител, коя тежест е по-голяма - да се коват закони, или да се решават конкретни проблеми в областта?

- Всяка една от длъжностите е отговорна. В парламента се носи отговорност за това, че с решението си формираш политиката на цялата страна, но тук ангажиментите са по-конкретни и реално се прилагат законите на държавата. Като областен управител аз и администрацията имаме координиращи функции и отговаряме за стопанисването на държавната собственост. Смятам, че областта ни има дадености и заслужава много. В тази връзка държа да кажа, че ще използвам създадените през трите години в парламента контакти, за да работя за просперитета на областта ни, защото тя заслужава.

- Ще има ли промени в структурата на администрацията и политически назначения?

- Категорично заявявам, че няма да има политически назначения. Що се отнася до структурата - смятам да създам към областния управител една работна група от експерти, която да инициира у общините идеи за проекти по различните оперативни програми. Тъй като областна администрация не може да бъде бенефициент, то можем да подпомогнем общините с повече експертна информация и идеи, за да има по-голямо развитие на областта - смятам, че нашите общини трябва да работят много усилено по подготовката на проекти по програмата за развитие на селските райони например, защото там не се изисква съфинансиране, а и регионът ни е такъв.

- Какви са първите Ви задачи, които стоят на дневен ред?

- Утре /б.а. - днес/ ще участвам в работно заседание с ресорни зам.-министри по проблемите на Черноморието, свързани със започващия туристически сезон. Смятам, че като цяло тук изоставаме с подготовката за сезона. Плюс обаче за нашата област е, че не се допусна досега дивото презастрояване, което се наблюдава по Южното Черноморие. Лично аз смятам, че ние имаме предпоставките, като се има предвид и наличието на голф-игрищата, както и прекрасната природа, която сме съхранили - да развиваме по-елитарен туризъм. Друг основен приоритет в работата ми ще бъде инфраструктурата.

- Вие сте и един от лидерите на ДПС в областта. Има ли яснота как ще се яви ДПС на предстоящите парламентарни избори и конкретно в ДПС - Добрич, има ли разкол преди изборите?

- ДПС досега се е явявала като самостоятелна партия. Факт е, че при последните три избора, които бяха проведени - за президент, европарламент и местните избори, ние имаме много добри резултатите в областта. Още е рано да се каже, пък и едно такова решение се взема на централно ниво, за това не мога да коментирам. На втората част от въпроса - категорично няма разкол в партията. Това са нормални процеси и навсякъде могат да се случат. Наесен предстои провеждането на отчетно-изборни конференции, не може да се говори за проблеми в партийните редици.

 

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ИМА ДАДЕНОСТИ И ЗАСЛУЖАВА МНОГО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди