изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:56 EEST
МИДЕН И РИБЕН ФЕСТ КАВАРНА 2008    
НовиниКметове ще демонстрират кулинарни умения в центъра на града

   От 5 до 7 септември в Каварна ще се проведе традиционния \"Миден и Рибен Фест 2008\", напомниха от кметството в морския град. По време на петото издание на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат от многобройните мидени и рибени специалитети, които ще се предлагат в специално разпънати шатри в центъра на града. Готвачи от всички краища на страната ще се конкурират в приготвянето на най-доброто ястие от морски дарове.
   По традиция и този път кметът на Каварна Цонко Цонев ще демонстрира завидните си кулинарни умения. С него ще мерят сили градоначалниците на Кюстендил - Петър Паунов и на Дряново - д-р Иван Николов. Около 17 часа на 5 септември, тримата ще готвят на площада, с което ще се постави символичното начало на фестивала. Кулинарите все още пазят в тайна какви точно рибни деликатеси ще приготвят, за да изненадат конкуренцията.
   \"Миден и Рибен Фест 2008\" ще бъде съпроводен с богата културна програма. Официалното му откриване ще бъде на 5 септември от 20 часа с концерт на Валя Балканска, Тони Димитрова и група ГРАС. На 6 септември програмата продължава в ХГ \"Христо Градечлиев\", където от 10.30 ч. Мая Вапцарова ще представи книгата на Анатолий Крим \"Разкази за еврейското щастие\", а в 11 ч. започва \"Киноцентърът представя: уникални исторически костюми, реквизит и оръжие от любими български филми\". От 20 часа на стадион \"Калиакра\" ще бъде концертът на Слави Трифонов и \"Ку-Ку Бенд\", с участието на актьорите Краси Радков, Виктор Калев, Мариан Бачев, Танцова формация \"ЕТНИКА\" и Балет \"МАГАДАНС\". Фестът ще бъде закрит на 7 септември в 20 часа с концерт на \"Мистерията на българските гласове\" и Б.Т.Р.
 


Сходни връзки

МИДЕН И РИБЕН ФЕСТ КАВАРНА 2008 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди