изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 01:42 EEST
Йордан Бакалов: МВР се използва за разчистване на сметки с опозицията    
Парламент София. МВР се използва не само за вътрешнопартийни, но и за външнопартийни цели – разчистване на сметки с опозицията. Това каза пред репортер на Агенция „Фокус” Йордан Бакалов, председател на ПГ на ОДС. Той посочи, че такива удари е имало и срещу неговата партия. Бакалов коментира, че има „белези”, които говорят за вътрешнопартийна борба в БСП.

„Заявките на бившия и на настоящия вътрешен министър дават такива основания. Като гражданин, вътрешнопартийните битки не ме интересуват. Това, което ме интересува е, че за това, което се плаща на органите за сигурност, на българите не се предоставя необходимата сигурност. Моят призив е към гражданите – да си направят добре сметката кой може да им гарантира тази сигурност”.
Синият депутат допълни, че ако 80 процента от 95 млн. са използвани за заплати, това прави 76 млн. лв. за заплати. „Остават 9 млн. лв. Да бяха вкарали поне 9 престъпника в затвора. Напротив – има отлагане на дела, няма доказателства, няма осъдени”, категоричен бе Бакалов. Той уточни, че по времето, когато е бил председател на Комисията по национална сигурност в 38-мото Народно събрание, съставът на МВР е бил 53 хил. души, като в тази бройка са влизали и служителите на Национална служба “Сигурност”. “Към момента те са 64 хил. Получи ли българинът по-голяма сигурност, след като има по-голям състав, по-големи милиони, по-голямо оплакване, че не стигат пари. Има лошо управление и нищо друго. Явно има съвсем други политически, вътрешнопартийни и външнопартийни цели”, обясни депутатът.
„Искам да попитам Румен Петков - за какво се плаща в България – за свършена работа или за заемане на пост. От тези почти 95 млн. лв. свършената работа е следната – благодарение на използването на СРС, няма осъдени престъпници. За това гражданите и евродокладите извеждат на първо място корупцията. От джоба на всеки български граждани се взема сума, а резултатът е нулев. Тук някой услужливо не уточнява, че корупцията е пряко свързана със сигурността на гражданите”, каза още председателят на ПГ на ОДС. Пример за това е избухването на взрив в столичен публичен дом, който бил под наблюдението на МВР. “За да го наблюдава МВР, значи има СРС за наблюдение. Какво видя МВР? Не видя ли този, който постави бомбата?”, попита Бакалов. Бакалов каза още, че има и други служби, които използват специални разузнавателни средства. С това сумата, необходима за тях, ще нарасне на над 100 млн. лв. Друг въпрос е колко от СРС-тата са ефективни. СРС-тата не са основно оръжие в борбата срещу престъпността, особено на технологичното ниво, на което СРС-та се прилагат у нас. Според него далеч не става дума за пари, а за лошо управление и партийни интереси.
Цветана ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Йордан Бакалов: МВР се използва за разчистване на сметки с опозицията | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Йордан Бакалов: МВР се използва за разчистване на сметки с опозицията
Автор: Anonymous да 2008-09-12 @ 08:46 EEST
Разчистването на сметки с опозицията с помоща на МВР започна още през 2003г.,когато министър бе Петканов...и продължава до днес...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди