изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 14:25 EEST
Едва 10% са фенове на кабинета    
ОбществоЕдва 10 на сто са твърдите привърженици на кабинета, недоверието към управлението на тройната коалиция се покачва до 57%.

Това показва последното национално представително проучване на социологическата агенция „Alpha research” за Радио \\"България\\". Продължаваща неудовлетвореност от работата на правителството на БСП, НДСВ, ДПС и основните държавни институции – парламент, съд, следствие, прокуратура, отчитат експертите.
От този процес не остава незасегнат и президентът, чийто рейтинг спада с 15 на сто само за 4 месеца, се посочва още в анализа. Инициативата на ГЕРБ, СДС и ДСБ за гражданска подписка срещу правителството, според социолозите предизвиква известна мобилизация на най-твърдите привърженици, както в ляво, така и в дясно, но масовият избирател остава все още в голяма степен апатичен. Около 16 на сто от пълнолетните българи заявяват висока степен на готовност да се включат в тази подписка и още 15% са по-скоро склонни. Това означава, че около 30 на сто от населението хипотетично подкрепя тази подписка, смятат от агенцията.
ГЕРБ продължава да бъде първа политическа сила, като запазва позицията си от преди летните месеци (около 23 на сто). БСП се колебае около 13–15%. Атака и ДПС са на практика с изравнени позиции – около 7 на сто от пълнолетното население биха гласували за всяка една от тях. СДС събира подкрепата на 2.9%, ДСБ – на 1.5. Едва на около 1 процент могат да разчитат както НДСВ, така и евентуална коалиция „ВМРО-Лидер”.
При тези електорални нагласи, към момента сигурен шанс за присъствие в следващия парламент имат четири партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака”, смятат в „Alpha research”. Тяхната прогноза е, че нито една от тези партии не би могла да има толкова сериозно преимущество, за да управлява самостоятелно и затова конфигурацията около бъдещото правителство е ключово важна.  dir.bg
 
 
 


Сходни връзки

Едва 10% са фенове на кабинета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди