изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 19:58 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: СТОМАТОЛОГИЯТА ПАК ОТИВА НА КОНЦЕСИЯ, НО С ПО-НИСКА ЦЕНА    
Новини 1000 лева за официален мач на стадион “Дружба”. По оперативни програми се търсят пари за ремонт на зала “Добрич” и Огледална зала, както и за междублокови пространства в централна градска част. Рентгенът в бившата стоматология остава още известно време

 

Едно от най-кратките си редовни заседания проведе вчера Общинският съвет на Добрич при старта на есенната си сесия. Той утвърди числеността на персонала и средните брутни работни заплати на заетите в общинските звена от 1 юли. Оказва се, че с най-ниски средни заплати са били в сектор “Отбрана и сигурност” – 327,17 лева, те стават 386,36 лева. Така най-ниски вече остават заплатите на заетите в пенсионерските клубове – те се увеличават от 345,91 на 380,50. Най-висока е средната заплата в общинска администрация – тя се увеличава от 565,17 на 580,11 лева.

Местният парламент вчера определи и такса за ползване на стадион “Дружба”, след като той бе върнат на общината от досегашния му ползвател ПФК “Добруджа”. Така таксата за една футболна среща ще е 1000 лева. Таксата за ползване на футболно игрище за едно тренировъчно занятие ще е 60 лева.

Поради липсата на кандидати на проведения конкурс за отдаване на бившата стоматологична поликлиника на концесия, бе решено процедурата да се прекрати. И същевременно да се открие нова, но при променени условия – най-вече с намалено минимално годишно концесионно възнаграждение - от 447 552 лева на 250 000 лева. Заради необходимостта от достатъчно време, за да се проведе новата процедура, Общинският съвет взе решение да удължи срока за ликвидация на “Стоматологичен център І”. Решено бе за този период да продължи да действа и рентгенът в сградата. Вчера общинските съветници решиха да прекратят и друга концесионна процедура – тази за столовата в ОУ “Христо Смирненски”. Причината е, че няма кандидати за дългосрочното й наемане. Кметът Детелина Николова каза, че от трите, предложени за концесиониране столови – в СОУ “Св. Кл. Охридски”, в ОУ “Отец Паисий” и ОУ “Хр. Смирненски”, само за тази в СОУ “СВ. Кл. Охридски” е имало интерес и е определен концесионер.

Поради изтичане на срока на договора за възлагане на управлението на “Газинженеринг” ЕООД, бе определена комисия, която да проведе нов конкурс. Открита бе процедура за приватизация на бивше парокотелно “Блок 29” по бул.”25 септември”. Бе открита приватизационна процедура за две дворни места – по бул. “3 март” и в кв. “Реджията”. Решено бе да се проведе търг за отдаване под наем на три места за поставяне на павилиони за продажба на пуканки за срок от пет години по  - бул. “25 септември”, площад “Възраждане” и площад “Независимост”. “ХобиСклуб” получи право за безвъзмездно ползване на още едно помещение с площ 25 кв. м на втория етаж по ул. “Любен Каравелов” №55, както и удължаване на договора за наем на сегашното помещение до 2013 г. Местният парламент прие предложението на директорите на ПМГ “Иван Вазов” и ХГ “Св. Св. Кирил и Методий” там да съществуват през тази учебна година маломерни паралелки като дофинансирането става от бюджета на учебните заведения. След продължителни дебати, местните парламентаристи разрешиха на общинското дружество “Автобусен транспорт”, което е дъщерно на “Тролейбусен транспорт”, да закупи два нови автобуса. Те дадоха съгласие дружеството да тегли и банков кредит на стойност 350 000 лева, след учредяване на ипотека, с цел закупуване на автобусите.

Стана ясно, че община Добрич ще кандидатства с проект по оперативна програма “Регионално развитие” с проект за ремонт на концертната зала “Добрич” и огледалната зала \"“Нели Божкова”. Подготвя се и друг проект – за реконструкция на зона “широк център”, като се ремонтират и 17 междублокови пространства. Вчера общинските съветници определиха и комисията, която ще разглежда предложенията за именуване на улици, площади, квартали и други.

 

Станислава КРЪСТЕВА

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: СТОМАТОЛОГИЯТА ПАК ОТИВА НА КОНЦЕСИЯ, НО С ПО-НИСКА ЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди