изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-20 @ 00:34 EEST
Таен агент: Станишев е поръчал да се следят медии    
Новини
На специална оперативка през лятото председателят на ДАНС Петко Сертов е заявил, че премиерът е разтревожен от увеличаването на критичните материали към правителството и лично към него и разчита да установи кои са средите, в които се генерират.


Това е признал по време на изслушването пред депутати служител на ДАНС, който е главен директор в агенцията. Новината съобщи депутатът от ДСБ Атанас Атанасов пред Нова телевизия, цитиран от БЛИЦ.
Думите на въпросния служител обаче не са вписани в протокола от изслушването. Данните Атанасов научил от колежката си Елиана Масева, която си е водила подробни бележки. \"Министър-председателят е поставил политическа поръчка на ДАНС и при нейното изпълнение стана скандал\", коментира Атанасов. Той отказа да назове името на служителя на родното ФБР.
\"Когато един премиер се притеснява какво се пише в медиите, това може да означава две неща - или си мисли, че писаното е неоснователно, или има причина, поради която иска да постави медиите под контрол\", заяви от своя страна Николай Свинаров от БНД.
\"Убеден съм, че няма политическа поръчка от Станишев към ДАНС\", заяви обаче беше бившият главен сектерар на МВР Цвятко Цветков. Той коментира, че не става дума за разработка или подслушване, а просто за събиране на информация.
Вчера скандалът с проследяването на телефонни разпечатки на депутати се разрасна, след като се оказа, че следени са били и журналисти от почти всички медии. (Виж линка)
Разработката „Галерия“, в която фигурират имената на над 50 журналисти, е започнала около побоя над Огнян Стефанов, каза днес пред bTV депутатът от БНС Борислав Българинов. Той изтъкна, че в тази разработка няма „някакви сериозни данни за журналисти. \"Имаше разпечатки от телефонни разговори и други факти, които бяха събрани. Но важното е, че са събирани факти срещу журналисти и политици, без да има основание за това“, подчерта Българинов. Той уточни, че в ДАНС са обяснили, че тази разработка се извършва от ГДБОП. „Тя не е започнала с цел събиране на информация за побоя или за други факти, свързани с престъпление. Боят е бил само повод за начало на разработката. Информацията е била събирана, за да може в един момент да се изнудват политици и журналисти“, твърди депутатът. Ставало дума за събиране на всякакъв род информация – и за личния и за професионалния живот“.
Междувременно от ВМА съобщиха, че Огнян Стефанов се чувства добре и вече е изведен от реанимация. Журналистът се възстановява бързо след направените му операции и в понеделник ще продължи лечението си в санаториум в Банкя. dir.bg
 


Сходни връзки

Таен агент: Станишев е поръчал да се следят медии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди