изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 07:09 EEST
Данъчните погват лидера на СДС    
Новини
 Националната агенция по приходите (НАП) започва проверка на приходите и имотите на лидера на СДС Пламен Юруков.


След постъпил сигнал от Комисията за борба с корупция в Народното събрание, били установени смущаващи факти около имотното и данъчно състояние на синия лидер, съобщава БГНЕС. Констатирано е, че Юруков е излъгал в имотната си декларация до Сметната палата, като е скрил различни търговски съдружия и включително прехвърляне на имоти на съпругата си Соня. Това става ясно от писмо на изпълнителния директор на НАП Мария Мургина до председателя на парламентарната комисия "Антимафия" Бойко Великов, с което разполага БГНЕС.
"Лицето Пламен Любенов Юруков, участва в 15 търговски дружества и 3 съдружия с нестопанска цел, включително политическа партия, като е представляващ на 8 от тях", се казва в доклада. От данъчна и осигурителна гледна точка интерес представлява физическото лице и дружествата, които осъществяват стопанска цел - "Балкан АД", Спетема кафе" ООД, "Спетема продакшън ООД и "Венианина" ЕООД, регистрирани на територията на териториалната дирекция на НАП в столицата. Известно е, че основният предмет на дейност на дружествата е внос на сурово кафе, преработката и реализацията му на българския пазар. Извършените проверки и ревизии установили, че "синият" лидер като физическо лице и като собственик на ЕТ "Юруков-Пламен Юруков" е подал 6 данъчни декларации. Проверка в системата на НОИ показа, че Юруков се е осигурявал на 220 лв. месечно. От януари 2008 г. до момента той се е осигурявал върху доход от 240 лв., като "самоосигуряващо се лице". Към 27 август, друга от фирмите на Юруков - "Балкан" АД има декларирани, но невнесени данъчни вноски в размер на 25 132 лв. Ревизия на "Спетема кафе" ЕООД е правена за периода 1 април 2002 г. - 31 декември 2003 г. Установени са задължения по ДДС 3820 лв. и лихви от 8672 лв. за внасяне. По-интересното е че, за периода 1 януари 2003 г. - 31 декември 2006 г. са подавани декларации със суми за внасяне общо за 1 026 276 лв. и за възстановяване - 138 000 лв. За периода 1 януари 2007 г. - 31 юли 2008 г. сумите за внасяне в държавния бюджет са 269 229 лв., а за възстановяване - 55 935 лв. Справка в системата на осигурителните вноски показва, че към 27 август тази година дружеството има невнесени задължения от 38 597 лв. Другата фирма на Пламен Юруков, която той не е сметнал за нужно да декларира в Сметната палата е "Спетема продакшън" ООД. Към същия период тя има декларирани, но невнесени данъчни задължения за 33 958 лв. На поредната търговска фирма - "Венианина" АД са извършени две ревизии по Закона за ДДС. Има декларирани задължения за осигурителни вноски от 1 394 лв.
Справка в ДАКСИ, „Сиела“ и АПИС показва, че лидерът на СДС и съдружник с хора, които от своя страна имат бизнес с един от босовете на СИК Румен Николов - Пашата, съобщава още БГНЕС.
 


Сходни връзки

Данъчните погват лидера на СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди