изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 12:03 EEST
Изчезналите Галеви готвят изявление    
Новини
Скандалните дупнишки бизнесмени, известни като братя Галеви, които вчера изчезнаха по време на операция срещу техни имоти, готвят специално изявление за медиите.


Това е заявил техен близък - Красимир Оков, съобщи bTV. Пламен Галев и Ангел Христов все още са в неизвестност.
Запитан как си обяснява тяхното изчезване, след като са били привикани от полицията, вътрешният министър Михаил Миков заяви пред журналисти: „Не знам, защо питате мен”. Той допълни, че няма да влиза в дискусии с едни или други граждани, които могат да споделят мнението си с медиите, предаде Фокус.
На въпрос дали вчерашната операция на службите, е била насочена срещу Галевите, Миков отговори: „Не знам защо смятате това. Никога действията на един или друг орган не могат да бъдат насочени срещу един или друг български гражданин. Те са по повод определена престъпна дейност”.
Нищо показно няма в това, че прокуратурата, ДАНС, Митниците, полицията, данъчните си вършат работа. Целта е - разкриване на факти за нарушения и престъпления и такива факти бяха установени, коментира още Миков по повод масовата акция на службите срещу автокъщи, включително тези на Галевите.
Бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов коментира междувременно, че според него Галевите няма да се покрият. \"Може би още днес ще се появят\", смята Танов, цитиран от Дарик. Той директно заяви, че над двамата е имало \"чадър\".
\"Естествено, че има \"чадър\". За да се превърне Дупница в частен град, не може да стане без \"чадър\". В момента, когато държавата предприе някакви действия, тях ги няма, което според мен косвено показва, че не са толкова чисти, колкото искат да се представят, защото ако те нямаше от какво да се притесняват, спокойно можеха да изчакат проверката, да присъстват на всичко, което се извършва спрямо тях\", коментира бившият антимфиот №1. По думите му, по негово време в ГДБОП се е работело по Галевите, но след срещата им с тогавашния вътрешен министър Румен Петков, разработката спряла.
\"За много голямо съжалениe службата нямаше възможност да свърши работа, защото вие знаете какво се случи – прословутата среща, оттук нататък беше ясно, че БОП проявява интерес към тези лица и реално погледнато оперативна работа беше невъзможно повече да се върши спрямо тях\", разказа Танов.
\"Акцията срещу братя Галеви не е свързана с мен и не е удар срещу мен\", заяви от своя страна самият Петков. Според него е абсурд да се свързва операцията с несъстоялото се негово привикване в следствието, където се очаква да му бъде повдигнато обвинение заради осветляването на Алексей Петров като агент на ДАНС.
\"Провалът на операцията срещу братя Галеви е тежък удар срещу вътрешния министър Михаил Миков. Този човек още не може да разбере къде работи\", това заяви пък депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Той запита дали е възможно да се подготвя акция месеци наред и накрая основните обекти да изчезнат. \"Как така тежка жандармерия може да им атакува имението, а в същото време те да бъдат призовававни по телефона? Обстоятелството, че се демонстрира желание да се ударят братя Галеви, е демонстрация на намерения\", каза още човекът на Иван Костов. Според него това няма как да се случи, ако няма изтичане на информация.  dir.bg
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Изчезналите Галеви готвят изявление | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди