изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 13:26 EEST
Започва обединението на десните!    
Новини

\"По всяка вероятност ще влезем в парламентарната група на ОДС и ще започнем разговори за предстояща предизборна коалиция\", заяви пред Нова телевизия лидерът на ССД Стефан Софиянски, след като той и колегите му депутати Румен Ангелов и Борислав Българинов напуснаха парламентарната група на Български народен съюз (БНС).



 

Мотивът им беше, че са отвратени от създаването на движение \"Напред\", зад което стоят финансите на бизнесмена Христо Ковачки, известен в политическите среди с близките си отношения с ДПС.

\"Истината е, че ние дърпахме повече към СДС и към ДСБ, а те към партия \"Лидер\". Затова в момента в който избраха \"Лидер\", за нас веднага се откри възможността на дясно обединение\", заяви Стефан Софиянски, като допълни, че ВМРО, което се присъедини към \"Напред\", е било на власт само в правителството на СДС като коалиционен партньор.

\"Вече можем да обединим усилията си за дясно обединение\", подчерта Софиянски.

След напускането на ССД парламентарната група на БНС остава с 11 депутати при необходим минимум от 10. За досегашната парламентарна коалиция БНС разпускането на групата означава отнемане на стаята в Народното събрание, липса на парламентарно време от трибуната и още други неудобства при изявите в Народното събрание.

Сега в БНС са трима земеделци на Стефан Личев, петима членове на ВМРО и независимият депутат Павел Чернев.

През уикенда решение дали остават в БНС ще вземат и Анастасия Мозер и Венцислав Върбанов. Ако те напуснат групата, на практика БНС ще престане да съществува. Анастасия Мозер е в конфликт със Стефан Личев, който е в движение \"Напред\" заради споровете им за името БЗНС.

В тази връзка днес стана ясно, че Анастасия Димитрова-Мозер и сдружените земеделци от цялата страна организират Конгрес на Обединените земеделци.

Форумът ще се състои на 8 ноември 2008 г. от 10, 30 часа в зала № 3 на Националния дворец на културата. По предварителна информация, едно от решенията, които конгресът трябва да вземе, е дали да остане в парламентарната група на БНС.

actualno.com

 


Сходни връзки

Започва обединението на десните! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди