изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 18:11 EEST
РИА Новости: Най-малко 20 души загинаха при инцидент на руска атомна подводница    
По света Москва. Най-малко 20 души загинаха при инцидент на руска атомна подводница, предаде РИА Новости. Злополуката е станала, когато една от противопожарните системи на борда на подводница от руския тихоокеански флот отказала по време на полеви изпитания. Това съобщи източник от щаба на руските военноморски сили, като допълни, че реакторният отсек работи нормално, а радиационният фон е в норма.


“Днес, на 8 ноември, на една от атомните подводници на тихоокеанския флот при проведени полеви изпитания в резултат на това, че една от противопожарните системи на борда отказа загинаха най-малко 20 души. Сред загиналите има работници на корабостроителната компания и военнослужещи,” каза представител на руските военноморски сили.
По заповед на руските военноморски сили изпитанията са преустановени. Агенция "Фокус"

Пожар на руска атомна подводница, десетки гинат
08 ноември 2008 / News.dir.bg
При пожар на руска атомна подводница на руския Тихоокеански флот са загинали най-малко 20 души, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на заместник-главнокомандващия военноморския флот на Руската федерация Игор Дигало.
Пожарът е възникнал при извършването на рутинни изпитания на подводницата. Противопожарната система е била стара и не е заработила навреме, предаде БТА.
Сред загиналите има военнослужещи и стротелни работници. Самата подводница не е повредена, а атомният й отсек работи нормално. Радиационният фон около нея е също в границите на нормалното.
Ръководството на Тихоокеанския флот взе решение подводницата да бъде върната във временната база, в която се е намирала преди началото на изпитанията в Приморския край. Натам вече се отправи първият заместник-министър на отбраната и главнокомандващ военноморския флот на Русия, адмирал Владимир Висоцки.
По повод трагедията руският президент Дмитрий Медведев се срещна с министъра на отбраната Анатолий Сердюков и му нареди да извърши бързо и щателно разследване на причините за пожара. Руският държавен глава поръча също на министъра да организира оказването на помощ на семействата на жертвите.
Медведев нареди и на руския главен прокурор Юрий Чайка да се заеме с разследването.
 
Пожарът на руската подводница не представлява опасност за реактора
09 ноември 2008 | 00:20 | Агенция "Фокус"
Москва. Пожарът на руската атомна подводница, който причини смъртта на най-малко 20 души, не представлява опасност за реактора, предаде РИА Новости, позовавайки се на високопоставен представител на руския тихоокеански флот.
Това е така, тъй като инцидентът е станал в предната част на подводницата, а реакторният отсек се намира в средната част, далеч от мястото на пожара.

При аварии на атомной подлодке ВМФ погибли более 20 человек

В субботу в результате аварии на атомной подлодке Тихоокеанского флота погибли более 20 человек. Об этом сообщает РИА Новости со ссылкой на заявление помощника главкома ВМФ Игоря Дыгало.

Как уточнил Дыгало, авария произошла во время проведения ходовых испытаний на одной из атомных подводных лодок: по неизвестным причинам сработала система пожаротушения.

По словам Дыгало, сама подлодка при аварии не пострадала, реакторный отсек работает в штатном режиме, радиационной угрозы нет. В данный момент все испытания на подлодке приостановлены, принято решение о ее возвращении в пункт временного базирования.

Тип подлодки и ее название пока не сообщается. Однако, в конце октября сообщалось, что в Приморье начались ходовые испытания атомной подводной лодки "Нерпа" (проект 971 "Щука-Б", по классификации НАТО "Akula"). Идет ли речь именно об этой подлодке пока не известно.

lenta.ru

 


Сходни връзки

РИА Новости: Най-малко 20 души загинаха при инцидент на руска атомна подводница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди