изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 08:42 EEST
Бивш кадър на Доган: Вземахме рушвети от мафиоти    
Новини
В ДПС работихме с политици, бизнесмени и мафиоти. Партията беше посредник на руския "Газпром" за сделки с петрол с Турция.


Това заяви пред Нова телевизия предшественикът на Ахмед Емин - Керим Караали, който е ръководил т.нар. тогава бизнесцентър на партията на Доган, предаде БЛИЦ.
Караали е уреждал срещи с бизнесмени и мафиоти с Ахмед Доган. По негово време ДПС било в затруднено финансово положение и за всяка уредена среща се плащало по 1000 марки или 1000 долара. Тези пари влизали директно в касата на Доган или на Касим Дал. По думите на Караали това са били рушвети, защото за тях не са се издавали никакви документи. Всичко ставаше устно, каза той.
Според Караали ДПС е било посредник на сделки с петрол от Русия към Турция. Посредник на Рем Вяхирев в България е бил човек, наречен Стьопата, който беше убит ден след покушението над Илия Павлов (говори за Степан Рибаков - б.р.). Стьопата контактувал с Доган и уреждал сделките чрез междинни фирми в Турция. По думите на Караали тогава ДПС е била търговска партия и така е започнало изграждането на обръча от фирми около Доган.
Една от големите сделки, за която ДПС е трябвало да посредничи за продажбата на 4 милиона тона петрол, от която е щяла да спечели около 12 млн. долара, се е провалила. При нейното уреждане Караали е бил отстранен заради скандал с Доган и Дал. Караали посочи още, че е имало и сделки за желязо с Украйна, като отново се е работило с комисионен договор. По думите му след сделките имало канали за прехвърляне на парите в партийните каси. Той посочи още, че Доган е контактувал и с убития бизнесмен Фатик.
Според Караали намерените пари в касата на самоубилия се началник на кабинета на Доган Ахмед Емин - около 100 000 лева, най-вероятно са отново рушветни пари, ако за тях няма никакви документи.
Това не са клевети. Това са действителни случаи, категоричен бе Караали като подчерта, че има подписано пълномощно от Касим Дал за сделките.
Междувременно депутати съобщиха, че според скандалната разработка "Лиана" по 30% от проектите на контролираните от ДПС министерства са отивали в касата на партията. dir.bg
 


Сходни връзки

Бивш кадър на Доган: Вземахме рушвети от мафиоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди