изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 21:19 EEST
Колумбийци погнали Таки, той се скрил в ЮАР    
Новини
Издирваният с европейска заповед за арест Христофорос Аманантидис-Таки избягал от дългата ръка на колумбийската мафия.


Това заявиха пред \"Стандарт\" хора от сенчестия бизнес.
Соченият за наркобос напуснал превърнатата в крепост къща в Бояна и се потопил в чужбина. Според запознати той потърсил убежище при наркоавера си Красимир Каменов-Къро в ЮАР. Наркобос от Колумбия вдигнал мерника на Таки, защото той не се отчитал редовно с постъпленията от бизнеса с дрога при колумбиеца.
След като Европейският съюз натисна България за по-крути мерки в борбата с организираната престъпност, къртица в МВР донесла на Таки, че трябва бързо да се спасява, защото е в черен списък. Според хора от подземния свят в столицата хората на Таки внасяли дрогата от екзотични арабски страни на значително по-ниски цени, но с по-високо качество. Дрогата им била белязана с специален печат върху пакетчетата - \"Оригинал\".
Таки маркирал продукцията си в два варианта. \"Оригинал\" означава, че съдържанието на коката варира между 10 и 15% и е предназначена за простосмъртни. Цената е около 120 лв. за грам. Втората маркировка е \"VIP\". Tя се дава на друга цена, защото е с по-висока чистота на кокаина. Продава се само на доказани паралии, другите клиенти се таксуват на \"долната тарифа\".
В случай че някой от дилърите продава дрога без печат, групата на Таки, известна като \"бандата на чуковете\", прилагала специфичното рязане на уши.
Син на гръцкия комунист Никос Аманатидис, преселил се преди години в България, Христофорос никога не е бил сред \"осветляваните\" лидери на групировката. Твърди се, че той е един от хората, които отдавна ръководят мрежата от наркодилъри на някогашните силови групировки. Смята се, че Таки заедно с най-близкия му приятел и съдружник Красимир Каменов-Къро са хората, които, макар и индиректно, стоят зад фирмите \"Паркинги и гаражи\" и \"Ауто мобайл\". Двамата поеха контрола върху основните паркинги в центъра на столицата след мистериозното изчезване на един от лидерите на ВИС - Методи Методиев, по-известен като Мето Илиенски.
На 5 февруари 2005 г. в автомобила си \"Ауди А6\" бе намерен убит бившият шеф на фирма \"Паркинги и гаражи\" Георги Василев. Покойният съдружник на висаджиите изкара три мандата като общински съветник на СДС.
Таки вече нееднократно е бил клиент на прокуратурата. Единият път през 2004 г. той бе арестуван заедно със Златко Баретата, Антон Милтенов-Клюна и Къро. По това време именно те четиримата поделяха наркопазара в София. Две години по-късно Таки бе съден и за нанасяне на побой при голямото меле пред дискотека \"Син сити\".
Полицаи прогнозират, че въпреки европейската заповед за арест Таки няма да бъде открит. Ако пък това се случи, той за дълго ще влезе в ареста. dir.bg
 


Сходни връзки

Колумбийци погнали Таки, той се скрил в ЮАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди