изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:16 EEST
ДПС си купува и футболен клуб    
Новини
Заместник-министърът на извънредните ситуации от квотата на ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, която е бивш изпълнителен директор на спортния тотализатор и също е приближена на Ахмед Доган, преговарят за купуването на футболен клуб \"Ботев\" (Пловдив).


Слухът за това витае от месеци, но вчера информацията бе официално потвърдена от кмета на Пловдив Славчо Атанасов и от \"Нова българска медийна група Холдинг\" АД, която се ръководи от Кръстева.
Още на 16 октомври между двете страни е сключен предварителен договор. Оттогава до вчера включително настоящият собственик на клуба Димитър Христолов отказваше да каже публично кому ще продаде акциите си. Не го стори и на общото акционерно събрание на 18 декември, когато вдигна уставния капитал на ПФК \"Ботев 1912\" АД от 1 млн. на 1.7 млн. лв.
Вчера Славчо Атанасов вдигна завесата: \"Има две страни, които водят икономически преговори. Едната е сегашният собственик Димитър Христолов, а другата - Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Тъй като това е общоградски проблем и става въпрос за клуб със 100-годишна традиция, ние не останахме безразлични. Затова се ангажирахме дотолкова, че двете страни да седнат и да преговарят. Оттук насетне общината не може да отговаря как ще протекат тези преговори, тъй като не е страна в тях. Това е търговска сделка. Не приемам обвиненията, че общината е виновна да не стане или поне на този етап да не става сделката.\"
Скандалното в случая е присъствието на Пеевски на преговорите, тъй като той е висш държавен чиновник. От какво е продиктувано участието му, какви интереси защитава, откъде има средства за купуване на футболен клуб, не е ясно. Вчера той не бе открит за коментар.
По непотвърдени данни самата сделка е за 2 млн. лв. В декларация, разпространена вчера, Кръстева намекна, че споразумението е пред провал, тъй като Христолов не е спазил думата си да предостави на нотариус акциите на \"Ботев\". Христолов отвърна, че е готов да направи това днес, тъй като изчаква излизането на съдебно решение от общото събрание. Според него се търси формален повод да не се финализира сделката. Той изрази готовност да покаже предварителния договор, за да се види, че е направил отстъпки.
Интересът на Кръстева към \"Ботев\" е поредната й бизнес офанзива. Преди това тя нахлу на медийния пазар, изкупувайки за няколко месеца всекидневниците \"Телеграф\", \"Монитор\", \"Експрес\" (заедно с едноименния интернет сайт), \"Меридиан мач\", седмичника \"Политика\" (80%), телевизия TV7 и канала \"Спорт 7\", регионалния вестник \"Борба\" (В. Търново), заедно с печатницата. Заради това депутатът от \"Атака\" Митко Димитров обяви, че е изпратил сигнал с искане за проверка на произхода на капитала на Кръстева и Пеевски до главния прокурор, шефовете на ДАНС, НАП, Комисията за финансов надзор и парламентарната комисия \"Антимафия\".
Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова заяви пред \"Сега\", че агенцията все още не е получила сигнал от \"Атака\". \"Те обявиха в медиите, че ще поискат проверка на Ирена Кръстева, но тъй като още не са го направили, ние не сме образували нищо\", обясни тя.
В декларацията Кръстева споменава и любопитния факт, че \"холдингът изпълни всички задължения по предварително споразумение и оказа необходимата финансова помощ за издръжката на клуба и футболистите.\" Най-вероятно става въпрос за покриване на текущи дългове и плащане на заплати към футболистите. Самите те получиха пари в средата на октомври, но оттогава не им е плащано друго и им се дължат по 1 заплата и 3 премии. Повечето играчи се заканиха да разтрогнат договорите си на Арбитраж в БФС в началото на януари. Отделно дълговете на \"Ботев\" към момента са 200 000 лв. плюс още към 500 000 лв. осигуровки на служители и футболисти, които се изплащат разсрочено.
Ако Кръстева и синът й се откажат от намерението си да купят акциите на Христолов, има готов друг купувач - сдружението от пловдивски бизнесмени \"Бъдеще за ПФК \"Ботев\". Според БТА вариант е и австрийска фирма. dir.bg
 


Сходни връзки

ДПС си купува и футболен клуб | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДПС си купува и футболен клуб
Автор: Anonymous да 2008-12-23 @ 12:48 EET
На тази жена някой ще направи ли ревизия откъде има толкова пари

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди