изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 09:19 EEST
18-годишен задържан за въоръжен грабеж    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение \"задържане под стража\" на 18-годишния Алдениз Неджмедин Кадир.

Той е разследван за грабеж на различни видове цигари от магазин за хранителни стоки в Добрич, извършен в съучастие с още две лица, като заплашили продавачката с газов пистолет. 
Представителят на прокуратурата посочи, че по обяснения на друг от извършителите и направеното разпознаване от търговския работник може да се направи обосновано предположение, че Кадир е сред извършителите на престъплението, за което е обвинен. Той е осъждан като непълнолетен за тежко умишлено престъпление, а преди сегашния му арест е бил издирван от органите на МВР. Възможно е той да извърши друго престъпление или да се укрие, за да избегне търсенето на отговорност.
Защитата на младежа заяви, че на датата на грабежа той е бил на село и има свидетели за това. Кадир сам е отишъл в полицията, след като е разбрал, че е издирван. Самият той каза, че не е виновен за това, за което е задържан и моли за по-лека мярка за неотклонение.
Добричкият окръжен съд обаче прецени, че събраните доказателства сочат Кадир като евентуален извършител на грабежа и опровергават защитната му теза. Твърденията на обвиняемия за отсъствието му от града трябва да се разследват допълнително. Високата степен на обществена опасност на престъплението, за което е задържан, начинът на извършването му и предвиденото в закона наказание за него - лишаване от свобода от 5 до 15 г., мотивират спрямо Кадир да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Данните за личността му - осъждан за убийство и е освободен от затвора през 2007 г., криминални регистрации за скандали на обществени места, също са предпоставка за ареста му. Срещу него се водят още 3 досъдебни производства за евентуални престъпления против собствеността и едно за причиняване средна телесна повреда. 
Младежът е завършил начално образование и не работи.
Определението на Добричкия окръжен може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд - Варна.   
 
Пресслужба Добрички окръжен съд 
 


Сходни връзки

18-годишен задържан за въоръжен грабеж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди