изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 02:32 EEST
Полетяха снежни топки и пиратки срещу парламента    
Новини
Протестиращите пред Народното събрание замерват със снежни топки, пиратки и бомбички полицаите, които охраняват. Няколко стотин души се събраха непосредствено пред сградата на парламента. От тълпата се чуват възгласи: \"Мафия! Оставка!\". Протестиращите са основно студенти, земеделци, пенсионери, ощетени от Здравната каса. Най-отпред и най-агресивни обаче са феновете на ФК „Левски”, предаде “Фокус”.



Протестиращите носят със себе си плакати. На някои от тях пише: ”Спрете да крадете”, \"Избрахме ви с глас, ще ви махнем от раз\" , \"Защо не си гласувахте и 15-та заплата\", \"Пред народа нямате имунитет\". Сред протестиращите има и природозащитници, които носят плакат с надпис: „Да спасим Иракли“. На места се виждат и развети знамена.
Близо 20 са автобусите с униформени, които са разположени в района и на площада пред храма „Свети Александър Невски”. Част от протестиращите пред НС взеха едно от заградителните съоръжения и го преместиха. Жандармерията обаче веднага подсигури освободения участък и беше сложено ново заградително съоръжение, предаде БТА. По-късно отново се стигна до лек сблъсък между полицаите и протестиращите. Това се случи вследствие на провокация от страна на гражданите, които искаха да преминат през кордона и отново събориха част от заграждения. Наложи се униформените да използват палките си, съобщи Фокус.
Охраната в парламента посъветва журналистите и депутатите да не се доближават до прозорците на втория етаж на сградата на по-малко от половин метър, предаде Фокус. Това се прави, за да не бъдат предизвиквани хората, които са се събрали на протест. Вътре в парламента не се чуват скандиранията отвън.
Двама от протестиращите пред Народното събрание се сбиха за кратко. Единият се опита да мине през предпазните заграждения и започна да се бута в полицаите. Друг от протестиращите обаче каза, че полицаите не са виновни, започна да му се кара и двамата се сбиха. Те бяха разтървани бързо.
По-рано днес протестно шествие с хора от провинцията тръгна от Централна ж.п. гара. Около 100-на души приканваха гражданите да се присъединят към тях със скандирания: „Елате при нас, протестът е за вас”. Почти никой от преминаващите обаче не се присъедини към шествието. Други скандирания, които се чуваха по пътя към Народното събрание бяха: „Пловдив е зад вас, студентите са тук”, „Вие сте позор, оставка и затвор”. Един от участниците биеше тъпан, а останалите пеяха българския химн.
Всички кръстовища през които премина протестът, бяха регулирани от полицаи, като движението беше временно ограничавано.
Около 100 души се събраха междувременно в Студентския град, предаде Дарик. Те положиха пред дискотека \"Амнезия\" цветя в памет на убития студент Стоян Балтов - днес се навършват 40 дни от смъртта му. След това младежите се качиха на автобуси на градския транспорт и се присъединиха към протестиращите пред НС.  dir.bg
 


Сходни връзки

Полетяха снежни топки и пиратки срещу парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди