изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:25 EET
ПРАВЕТЕ СУТРИН СЕКС, ЗА ДА СТЕ ЗДРАВИ    
Здраве

Ако човек иска да си достави удоволствие и освен това да се погрижи за здравето си, начинът е един - сутрешен секс, твърдят изследователи, цитирани от в. \"Сън\".  Според специалисти от Кралския университет в Белфаст страстният сутрешен полов акт стимулира всички мускулни групи и ползата от него за сърцето и белите дробове е като от интензивна тренировка в гимнастическия салон.



Данните от изследването, публикувано в сп. \"Ню сайънтист\", показват, че сутрешният секс три пъти в седмицата е свързан с 50 процента по-малък риск от инфаркт или инсулт.

Редовният сексуален контакт освен това подобрява кръвообращението и понижава високото кръвно налягане. Сутрешният секс два пъти седмично пък е чудесно средство против настинка, защото стимулира имуноглобулин А /IgA/ - първата защитна линия на имунната система.

Учените обаче съветват да не се прекалява със страстите, тъй като сексуални контакти повече от три пъти седмично намаляват съпротивителните сили на организма.

Учените обясняват още, че в моментите преди оргазма нивата на хормона окситоцин, който помага на хората да се чувстват добре, се покачват, и заливат тялото с мощни ендорфини. Тези естествени болкоуспокояващи помагат за облекчаване на различни болезнени състояния - от артрит до мигрена.

Половият акт също така е идеално средство за поддържане на здравословно тегло, вследствие на което намалява рискът от диабет. Горещият сутрешен секс освен това помага на хората да се освобождават от стреса, тъй като потиска производството на хормона кортизол.

Данните от американско изследване, обхванало 300 сексуално активни жени показват, че половият акт без презерватив им помага да се справят с депресията. Това се дължи на хормона простагландин, който се среща в семенната течност.

Експертите не препоръчват обаче да се прави секс без презерватив, освен ако връзката между партньорите не е стабилна, тъй като предаваните по полов път болести също се свързват с депресията.

Оргазмът води до повишаване на нивата на естрогена и съответно до облекчаване на болката от предменструален синдром. Повишеното отделяне на естроген и други хормони освен това е от полза за добрия външен вид - косата става по-лъскава, а кожата - по-блестяща.

Отделянето на по-големи количества тестостерон по време на секс е свързано с по-здрави кости и мускули и съответно с по-малък риск от остеопороза. БТА

Никакъв секс на първа среща, ако искаш трайна връзка

10 истини за мъжете

2-в-1 Оргазъм на квадрат

Открий 7-те чудеса на страстта!

Красивите жени сумилират оргазми

Запазено за мъже: Превърни я в секс-богиня

Запазено за мъже Отключи градината с целувка

Сънища за секс

СЪБЛАЗНЯВАЙ КРАСИВО!

СЕКСЪТ ВЪВ ВОДА

Еротична терапия на плажа, под душа

Елексирът на младостта е сексът

СЕКС ПОЗИТЕ СА ЧАСТ ОТ ЛЮБОВТА В СЕМЕЙСТВОТО И НЕ ГИ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ

ЛЮБИМИ СЕКС ПОЗИ

Анимирани Sex пози

 


Сходни връзки

ПРАВЕТЕ СУТРИН СЕКС, ЗА ДА СТЕ ЗДРАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди