изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 05:15 EEST
ДЕВЕТ ДЪРЖАВИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ НА БОРСАТА ЗА СЕМЕНА И ПОСАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ    
Земеделие

Наплив от посетители в първия ден на изложението, което предлага от трактори до водни лилии

В спортен комплекс “Простор” вчера официално се откри 15-ото издание на международното специализирано издание “Борса за семена и посадъчен материал”.То ще продължи до 7 февруари. Гости, участници и посетители бяха приветствани от изпълнителния директор на “Добрички панаир” Звезделина Иванова.



 

 

От името на земеделския министър Валери Цветанов поздравителен адрес поднесе главен директор на Главна дирекция “Земеделие” към МЗХ Добри Драгнев, който доскоро оглавяваше ОД “Земеделие и гори” в Добрич. В него той подчерта, че изложението се е утвърдило като своеобразен център на родната селскостопанска наука, превърнало се е в символ за българските производители на семена и посадъчен материал. В поздравлението си министърът подчертава, че е радостно, че в този сектор се очертава тенденция за използване на качествени семена.

“Борсата за семена и посадъчен материал” е основен форум за родното земеделие и доказва, че в лабораториите и научните екипи се ражда селскостопанският живот, каза в приветствието си за откриването на изложението зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова. И пожела в края на изложението да има много проекти - не само сключени сделки, но и инвестиционни проекти.

Лентата на изложението бе прерязана от народния представител и председател на парламентарната подкомисия по усвояване на европейските фондове Радослав Иванов и областния управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев.

Огромен интерес от страна на посетителите бе регистриран в първия ден на изложението. Общо 77 фирми от девет държави се представят на обща изложбена площ от 860 кв. м., от които 300 квадратни метра е външната. Там е представена едро и малогарабитна техника. Интерес за посетителите представляваше и градинският инвентар. Земеделските производители дойдоха на изложението, за да се запознаят с цените на семената за предстоящата пролетна сеитба. Много от тях се интересуваха и от закупуването на семена от родителски линии, с цел предстоящото им размножение. Гражданите масово се интересуваха от семената за зеленчуци и цветя. Много мераклии имаше и за разсада за цветя и дървета. Любителите на флората могат да се сдобият със семена за красиви холандски лалета, с посадъчен материал за красиви розови храсти и розови дръвчета, за декоративна японска дюля, за екзотичната и много полезна арония. Собствениците на басейни пък могат да ги разкрасят с водни лилии, закупени от изложението. НДТ

 

СНИМКА ОТ ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО

 

 

 

 

 


Сходни връзки

ДЕВЕТ ДЪРЖАВИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ НА БОРСАТА ЗА СЕМЕНА И ПОСАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди