изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-28 @ 12:32 EEST
Нарковойна!    
Новини 22-годишният Кирил Попов, който бе разстрелян вчера вечерта в столичния квартал \"Борово\", най-вероятно е екзекутиран, защото е разреждал коката за VIP клиенти и крадял от оборота. Това съобщава в. \"Телеграф\", позовавайки се на криминалисти.

При огледа в дома на Кирил са открити близо 200 дози кокаин и топка неразфасована дрога. Дрогата била с изключително високо качество. Затова и ченгетата допуснаха, че апартаментът в \"Борово\" е използван като депо за кокаин за отбрани наркомани. Количеството на дозите пък показвало, че Кирил не е бил шанаджия (да продава самостоятелно).

23-годишният дилър няма криминално досие. На негово име са регистрирани три фирми, сочи справката в ДАКСИ. Те са с предмет на дейност търговия с недвижими имоти, ремонт на автомобили и продажба на возила.
Момчето е бивш автомобилен състезател и се вълнувало много от коли. Баща му въртял кварталния пункт на \"Еврофутбол\" и имал магазин за еротично бельо. Майка му била скромна жена, счетоводителка.
 
Разстрелът

Кирил Попов и 34-годишният му приятел Юлиан Манов излезли към 19:30 ч. в събота. Качили се на возилото на Киро - \"Фолксваген Лупо\" и отпрашили към центъра, разказаха съседи. Към 21 ч. двамата се върнали. Още докато двигателят работел, неизвестните открили огън от движещ се автомобил и надупчили Попов. Юлиан опитал инстиктивно да скрие главата си и бил надупчен в ръката и челюстта. 34-годишният мъж успял да се измъкне от возилото и отишъл в кафето до блока да търси помощ. На място след няколко минути пристигнал полицай с патрулка. За да не се губи време в чакане на линейка, патрулката закарала ранения Юлиан до Пирогов, където е стабилизиран и е без опасност за живота, съобщава \"Телеграф\".

Източници на \"24 часа\" посочват, че стрелецът е бил един и е причаквал скрит в храстите наблизо. Когата колата спряла, той, без да се притеснява, пресякъл добре осветената улица, вдигнал оръжието и натиснал спусъка.
Манов, който бил зад волана, в последната секунда видял насоченото дуло, успял да вдигне ръка и да залегне.
Точен куршум обаче пронизал лявата му предмишница, минал през бузата му, избил му няколко зъба и излязъл.
Другите куршуми обаче били фатални за приятеля му Попов. ютри не достигнали целите си и надупчили стъклата на офис на първия етаж на улицата.
След стрелбата убиецът, който по първоначални данни е бил сам, избягъл към бул. \"България\".

\"Чух канонадата, но не мислех, че са изстрели. Когато излязох от входа, видях как мъж дърпа друг от седалката на колата и неясно ломоти: \"Кирчо, какво ти е, Кирчо\". После, като се олюляваше, тръгна към кафето. Мислех, че е пиян. Като мина покрай мен обаче видях, че е целият в кръв. Строполи се на прага на заведението\", обясни свидетел на убийството пред изданието.

Мутри

До блока на Кирил има кафе, което хората знаят като свърталище на наркомани. Към 11 ч. днес черно Ауди А6 комби спря пред него. 4-5 бабаити, облечени в черно, слязоха и започнаха да разпитват седящите в кафето какво се е случило. Точно със същите возила се движеха преди време хората от бригадите на Димитър Вучев-Демби и на убития Антон Милтенов-Клюна, което наведе кримилистите, че убитият Кирил е работил за тях.
Хора от ъндърграунда пък обясниха, че след публичните арести на братя Галеви и на Златко Баретата е започнало разместване в криминалния свят. Цената на коката пък скочила от 140 лв. за грам на 180 лв., съобщава още \"Телеграф\". /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Нарковойна! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди