изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 07:34 EEST
Мургина закрила всички контролни отдели в НАП    
Новини
В края на миналата година отстранената вече от длъжност Мария Мургина е започнала открита конфронтация с одитиращите и проверяващи отдели на НАП, съобщиха разследващи престъпленията в Агенцията за БГНЕС. Конфликтът е бил предизвикан от множеството доклади на инспекторите, които констатирали груби закононарушения откриващи ДДС-арски мрежи на фирми фантоми.


Мургина, заедно със служители на най-високо ниво в Министерство на финансите, са реагирали истерично и са закрили цели две дирекции в НАП: Отдел – Анализ, методология и противодействие на корупционни прояви и Отдел - Вътрешен одит. Двата отдела са закрити лично по предложение на изпълнителния директор на Агенцията Мария Мургина. Това е станало с нейна нарочна заповед в началото на месец февруари т.г., уточняват източниците на БГНЕС.
Разплитането на една от най-колосалните схеми за източване на ДДС чрез чужди фирми-фантоми – офшорки е станало през Пловдив през 2006 г. Компетентните и оторизирани служители на НАП са проследили веригите на офшорните фирми и са установили, че те стигат до териториална дирекция НАП – София.
Става въпрос за източване и препиране на огромни суми – десетки милиони долара, съобщават още разследващите пред БГНЕС. Правени са фиктивни инвестиции в туризма и строителството в най-аткрактивните български курорти: "Елените", "Слънчев бряг", Несебър и други с цел източване на ДДС за стотици милиони лева.
БГНЕС разполага с информация, че повечето от докладите на инспекторите са били адресирани и до министъра на финансите, който години не е взимал никакво отношение.
Мария Мургина бе отстранена в края на миналата седмица след като ДАНС и забрани достъп до класифицирана информация. Пламен Орешарски публично благодари на Мургина за свършената работа като директор на НАП.
Днес в декларация от ПП "Ред, законност и справедливост" поискаха ПК за борба с корупцията да изслуша министъра на финансите Пламен Орешарски по случая Мургина.
Междувременно премиерът Сергей Станишев заяви в отговор на въпрос на журналисти, че не очаква до седмица министърът на финансите Пламен Орешарски да подаде оставка. Той направи този коментар по повод изказване на общинския съветник от БСП Георги Кадиев, че се очаква Орешарски да напусне поста си до седмица.
Това са измислици на г-н Кадиев, няма такова нещо, заяви премиерът. dir bg

ПРОЧЕТЕТЕ И КОМЕНТАРИТЕ В DIR.BG КЪМ ПУБЛИКАЦИЯТА

Според Вас НАП в Добрич /данъчното/ за кого работи?

 


Сходни връзки

Мургина закрила всички контролни отдели в НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди