изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 11:57 EEST
Гонят Костов от десните листи    
ПолитикаСОФИЯ. Сините не искат лидера на ДСБ Иван Костов в общите листи за парламент и евроизборите. СДС-София постави ултиматум вчера на лидера си Мартин Димитров. В листите на бъдещата дясна коалиция да няма лидери, които са разцепвали СДС и българската десница през годините, създавайки свои партии. Това решение взе областният съвет на софийската синя структура в сряда вечерта след неколкочасова дискусия.

 На практика то изхвърля от листите хора като Иван Костов, Евгений Бакърджиев и Стефан Софиянски. Поправката се отнася и до всички шефове на местни структури. Нито един от членовете не е бил против по време на гласуването. Лидерът на СДС Мартин Димитров, който също е член на организацията, е гласувал \"въздържал се\".
Решението ще бъде подложено на гласуване на Националния съвет на сините идната сряда. От СДС-София обаче ще настояват то да бъде прието. По неофициална информация разговорите за бъдещото обединение се водят почти всеки ден между Костов и Димитров след Нова година. Съотношението между листите е в полза на СДС. Въпреки това в сините редици има все още недоволство от бъдеща дясна коалиция.
Ръцете на Мартин Димитров обаче са вързани за сключване на общ десен фронт. Причината е забавянето на регистрацията на синия устав в съда, по чиито правила Димитров е избран за председател. Той има пълномощие от предишния СДС лидер Пламен Юруков. То обаче е само за плащането на сметки на \"Раковски\" 134, но не и за споразумение за бъдещи коалиции, научи \"Стандарт\".
Нина Васильовска
standartnews.com

Мартин Димитров: При всички случаи СДС ще търси консолидация на дясното пространство
06 март 2009 | 08:57 | Агенция \"Фокус\"
София. Въпреки че социологическите проучвания показват, че СДС може да влезе самостоятелно в следващия парламент, Мартин Димитров и представляваната от него партия са за обединителни усилия в дясното пространство. Това заяви председателят на сините в предаването „Денят започва” по БНТ . При всички случаи от СДС ще търсят консолидация, тъй като целта им е да се съберат необходимия брой депутати за дясно управления, допълни Димитров. Според него повечето от десните партии, явявайки се сами на изборите, рискуват да не влязат в следващото Народно събрание, което не е добра новина за десните избиратели. Лидерът на сините призна, че формирането на дясно управление ще бъде сериозно предизвикателство с оглед на това, че изборите за Европейски парламент и за 41-во НС ще се проведат на две различни дати. На въпрос за коалиция с Иван Костов и разцеплението в СДС по повод на евентуална коалиция с ДСБ, Димитров обяви, че каквото реши Националният съвет, това ще е категоричната позиция на партията.

 


Сходни връзки

Гонят Костов от десните листи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди