изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 18:05 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПловдив. 81-годишен пенсионер е бил приет вчера в болница в безпомощно състояние с множество травми по тялото. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че внукът на пострадалия – С.Н., на 36 години, системно нанасял побой на А.Р./81г./. По случая е започната предварителна проверка.


Сигнал за поставено взривно устройство в сградата на ВМЗ-Сопот е бил получен в РУ-Карлово вчера. Съобщението е било предадено от мобилен телефон. Работният процес в завода е бил прекратен за 24 часа. При претърсване на сградата бомба не е била намерена.
72-годишен мъж от с. Йоаким Груево е потърсил медицинска помощ вчера с нараняване на дланта на лявата ръка от газов пистолет. След извършената проверка било установено, че Д.П. се е самонаранил при боравене с газов пистолет “Zoraki – mod. 914” в дома си в селото.

Варна. Двама са задържани за въоръжен грабеж, извършен снощи. Към 20.20 часа в полицията е получен сигнал от офис на охранителна фирма за задействан паник-бутон в магазин за хранителни стоки на ул. “Карамфил” . Към адреса са изпратени полицейски автопатрули. В разговор с продавачката е установено, че малко по-рано двама маскирани и въоръжени с пистолет нахлули в обекта и отнели 300 лв от оборота. В хода на предприетата оперативно-издирвателна работа извършителите са установени и задържани. Варненците Д.И. и Т.К., и двамата на по 25 г.  ще останат в ареста 24 часа.Във Второ РУМВР-Варна продължава работата за изясняване на случая.

Шумен. Полицаи издириха шофьора на автомобил, ударил вчера по обед пешеходец. Към 12:20 часа вчера в полицията у получен сигнал за инцидент на ул.“Червена стена” в Шумен – неизвестен автомобил е ударил движещ се по пътното платно мъж, след което водачът на автомобила е напуснал мястото на инцидента. В болницата в Шумен е откаран за оказване на медицинска помощ 34-годишен от града, без опасност за живота. Установено е, че пострадалият е с контузия на носа и рана на челото, оставен е за лечение. В хода на работата по случая полицаите установили, че 34-годишният е ударен най-вероятно от лек автомобил “Опел”, червен на цвят. Хора, които били до мястото на инцидента посочили част от цифрите от регистрационния му номер. След около час и половина по-късно в междублоково пространство на ул. “Ген. Драгомиров” е открит паркиран лек автомобил “Опел”, с шуменска регистрация, отговарящ на подаденото описание. Установено е, че автомобилът е със счупено странично огледало и мигач. Малко по-късно в РУМВР Шумен е задържан собственикът на автомобила – 25-годишния Е.А. от град Шумен. В първоначалните си обяснения Е.А. той заявил, че най-вероятно колата е противозаконно отнеат и изоставена и не е управлявал той. Обаче при проведените допълнителни процесуално- следствени и оперативно-издирвателни действия е изяснено, че при инцидента автомобилът е управляван от собственика му. Образувано е досъдебно производство.

ПТП.Пиян шофьор увреди общо пет автомобила. Снощи към 21.15 часа в Казанлък,  до магазин за хранителни стоки на ул.\"Кирил и Методий\" лек автомобил “Рено Еспейс”,  управляван от Е.Б. (45г.) от Казанлък, излизайки от реда на паркиране без включени светлини и включен пътепоказател, ударил движещия се в посока север лек автомобил “Мерцедес 200”,  управляван от Г.М. (21г.) от с. Копринка. След сблъсъка, водачът на  “Рено”-то напуснал местопроизшествието,  отправил се на запад по ул. “Ал. Батенберг” и продължил по бул.\"23-ти пехотен шипченски полк”, като продължил да се движи без включени светлини в проливен дъжд. До № 31, при движение с несъобразена скорост, блъснал паркираните в дясната лента в същата посока леки автомобили “Сеат Кордоба”, “Опел Комбо” и “Опел Омега”. Нанесени са значителни материални щети по петте МПС.  При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта на Е.Б. с концентрация 2,77 промила. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

ПБС. Към 09.30 часа днес в Районно управление на МВР - Сунгурларе е получено съобщение за горящ товарен автомобил – ТИР, с турска регистрация, в Ришки проход на километър 57,3 от главен път Карнобат - Шумен. При инцидента напълно е изгоряло полуремаркето, натоварено с текстилни изделия. Причините, както и стойността на нанесените щети,са в процес на установяване от служители на Районно управление на МВР – Сунгурларе.
Днес към 2:35 часа в РУПБС–Гоце Делчев е съобщено за възникнал пожар в къща в с.Жижево. Пристигналите пожарникари за пет минути погасили огъня и къщата останала незасегната, но при пожара е пострадал собстввеника, който получил изгаряния по ръцете и главата.  Пламъците са унищожили 6 кв. м дървена обшивка и покъщнина. Установена е причината за възникване на огъня – оставената от стопанина горяща цигара.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди