изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 01:12 EEST
ДАНС арестува кмета на Рибново и местния учител    
Ред и сигурност
При спецоперация тази нощ служители на ДАНС арестуваха кмета на община Рибново Ахмед Башев и учителя по радикален ислямизъм в селото Мурат Бошнак, съобщи БГНЕС.


Само преди седмица лидерът на партията Ред, законност и справедливост Яне Янев оповести потресаващи данни за прояви на радикален ислямизъм в общината, които се финансира от арабски фондации.
Като най-фрапиращ пример Яне Янев посочи село Рибново на община Гърмен, където директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат на учителския колектив и насилствено застава учителите да ходят с облекло, което да не е светско. Той карал и учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.
Същият директор активно подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия. Въпросният Мурат е с подозрително минало и неизяснено образование. В България той няма диплом и за средно образование, но твърди, че е завършил религиозно образование в Скопие, в Република Македония. Според жителите на Рибново Мурат Бошнак е специализирал и в Саудитска Арабия.
Бошнак задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет /ЗИП/- Ислям. Той настоявал децата да се обръщат към него вместо с "господин с ага". Бошнак е забранил на последния абитуриентски бал момичетата да бъдат със светско облекло и да празнуват. След това със средства от арабска фондация той е организирал екскурзия до съседна Турция.
Само едно момиче се е престрашило и е отишло на абитуриентски бал. Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат. След като Яне Янев оповести тези данни кметът Ахмед Башев отправи директни заплахи срещу лидерът на РЗС.
 
Кметът на община Гърмен е в ДАНС за снемане на обяснение
16 март 2009 | 08:57 | Агенция "Фокус"
София. При акция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) са доведени за снемане на обяснение кметът на община Гърмен Ахмед Башев и преподавателят по ислям Мурат Бошнак. Това съобщи за Агенция “Фокус” говорителят на ДАНС Зоя Димитрова. Това довеждане е по прокурорска преписка, в която се възлага задача на службата за събиране на данни за престъпления по Наказателния кодекс срещу националното и расовото равенство, както и против изповеданията.
Двамата са доведени в ДАНС тази сутрин. По-късно се очаква да има повече подробности.
 


Сходни връзки

ДАНС арестува кмета на Рибново и местния учител | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди